torsdag 7 april 2016

Nordeas skurkaffärer förvånar inte

.
För den som följt med vad som händer, bakom den tillrättalagda desinformationen i media, förvånar knappast Nordeas skurkaffärer i Panama med flera skatteparadis.

Jag minns hur tyst det blev i luren när jag ringde Nordea för att försöka flytta över våra affärer dit, när skurkarna i Handelsbanken sade upp vårt lån, för att göra det möjligt för den Nationalsocialdemokratiska maffian att tvinga vårt företag i konkurs och stjäla det.

Eller hur Östgötabankens slussenkontor inte lät oss öppna konton för att sätta in våra pengar, för att skydda oss mot den möjliga konkursen i Swedbank - i ungefär samma veva som Sundström och kompani manipulerade Swedbankkursen och shanghajade aktiepanten.

Fortfarande håller bankmaffian tätt. Den som står emot den svenska maffian får exempelvis ännu inte öppna ett vanligt bankkonto i SE-banken.

Att Nordea ägnar sig åt skurkaffärer förvånar knappast någon så länge man har den gränslöse ”Nalle” Wahlroos i ledningen, apropå att sila mygg och svälja kameler…

Ett större problem dock, som vi kommer att måsta förhålla oss till, är att vi bara har en handfull banker kvar, vilka gemensamt och i samförstånd byggt upp ett system som innebär att de förfogar över spararnas pengar gratis för sina maffiaaffärer och att maffian kontrollerar dem alla.

Det är känt sedan länge, att svenska banker är ett paradis för maffiapengar från hela världen. Att utse en oduglig skurk och trogen maffia-soldat som Sven-Erik Österberg till ordförande för finansinspektionen är sannolikt en garanti för att maffian sitter i orubbat bo i de svenska bankerna och att Anders Sundströms skumrask-affärer på sin höjd kommer att bli föremål för en skenutredning.

En liten lustifikation är att man inte kan se på Österbergs sida på Wikipedia att han sitter ordförande i finansinspektionen. Inför den förestående ”granskningen” av Swedbank är det kanske inte så konstigt att man vill tona ned den saken…

Falun torsdagen den 7 april 2016
Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mikael, du skriver att bankerna "förfogar över spararnas pengar",
vilket inte är riktigt korrekt.
Spararna har gett banken sina sparpengar, i utbyte mot en fordran.

Detta är en helt annan sak än att förvara någon annans pengar,
rent juridiskt sett, och naturligtvis till nackdel för spararen då denne vill ha tillbaka sina pengar i händelse av en bankkrasch eller liknande.

Om man granskar den statliga bankgarantin, för att belysa ett närstående ämne, så står det att spararen kan få ersättning...
Det står inte att spararen "har rätt till" eller "ska erhålla".

Vidare är även ersättningsbeloppet kopplat till Eurons kurs,
vid för banken lämpligt tillfälle kan man förutspå,
och kan därmed i diffusa kraschtider vara tämligen lågt.