söndag 15 juni 2014

Dagens Vapen

.
Några veckor har vi nu kunnat följa vapenmaffians kampanj för att med hjälp av CIA-kriget i Ukraina åter igen åderlåta de svenska skattebetalarna på stora summor, till vapen som ingen behöver, som ännu färre kommer att kunna använda, som kommer att tränga ut viktiga investeringsbehov från statsbudgeten och som så mycket värre - potentiellt kan förvandla ett fredligt Sverige till ännu en psykopatlakej som sprider ond, bråd död.

Det är viktigt att komma ihåg att det är lätt att dra igång en sådan här expedition. Men det är ett helvete att komma ur den sedan. Innan man ger sig hän åt krigshetsares och psykopaters marknadsföring i våra media, kamouflerat till samhälls- och nyhetsreportage, kan det vara bra att ägna en tanke åt exempelvis Afghanistan, Irak, Syrien och Ukraina.

Afghanistan befinner sig, efter mer än ett decennium av ”fredsbefrämjande” insatser från USA och Nato i ett tillstånd av någon sorts permanent allas krig mot alla. Fast Afghanistan har nog alltid haft nära till väpnade konflikter och ingen har lyckats kuva dem. Sett i backspegeln är kontentan av Natos och Sveriges insats ungefär den man får om man slänger bensin på öppen eld.

I Irak, som även det efter USA:s hjälp, numera befinner sig i permanent krig, verkar de USA-regisserade krigen dra in på tredje varvet. En nästan ofattbar förstörelse av landet och människornas livsbetingelser har blivit följden av att USA 1979 hjälpte Saddam Hussein till makten. När han så småningom inte orkade förstöra landet tillräckligt mycket tog Bush, Blair, USA och Nato saken i egna händer och ödelade det fullständigt. Och nu när USA:s galningar stökat till och ödelagt landet bortom allt förstånd säger USA:s president: ”det där får Irakierna fixa själva”.

Syrien följer redan i Iraks fotspår och Ukraina synes utvalt till krigspsykopaternas nästa lekstuga. Det blir nog inte mycket skattepengar kvar till något annat än död och pina när galningarna lekt färdigt i Ukraina.

Det är långt ifrån alltid lätt att inse, att man är utsatt för en systematisk kampanj ägnad att manipulera vår inställning till vapen, försvar och inte minst provokativt anfallsinriktat försvar. Ibland är det ruskigt skickligt gjort, andra gånger generande amatörmässigt.

Igår hade Svenska Dagbladet en riktigt häftig vapenkampanj. Halva förstasidan och två uppslag i tidningen, fyra helsidor, var ägnat åt ett riktigt fint reportage med fantastiskt bra bilder. Det var verkligen något som tilltalar grabben i alla män. Vad häftigt det vore att vara med i det där gänget.

Med all respekt för yrkeskunnandet på SvD så var det bara fööör bra. Jag lämnades med en, måhända falsk, känsla av att någon annan, i vanlig ordning(?), hade producerat materialet. Sen sprids det bland svenska media som sätter sin egen lilla knorr på materialet och låtsas att det är egenproducerat.

Om detta ska bliva Svenska Dagbladets musik kanske man även bör modernisera tidningens lite ålderstigna namn. Varför inte ”Dagens Vapen” istället, om det inte redan är upptaget?

Om galningarna får hållas med sin propaganda och om det pågår i alla media, så marscherar förstås nästan alla snart i takt och tycker att det har blivit världens viktigaste angelägenhet att sprida död och ödeläggelse.

Södertälje söndagen den 15 juni 2014
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: