onsdag 21 maj 2014

Makten och det fria ordet

.
Förr, när det bara fanns en TV-kanal, eller i värsta fall två, hade TV ett väldigt genomslag och var ett mycket kraftigt instrument i händerna på den som kontrollerade TV. Det är inte lika tydligt längre nu när TV splittrats upp på ett hundratal kanaler, varar merparten sänder lättare underhållning eller strunt. I flertalet kanaler kan man numera utan risk publicera statshemligheter utan att någon märker det.

Den som förr kontrollerade TV OCH tidningarna kunde manipulera befolkningen totalt.

Idag, med Internet, är det betydligt svårare att mörklägga och manipulera. Men hela tiden jobbar maktens psykopater med att ringa in och begränsa yttrandefriheten på Internet.

En annan sak som man aktivt begränsar är möjligheten att i efterhand se samhällsgranskande program i TV. Från att under en tid lyftas fram på SVT:s hemsida som ett av företagets verkliga dragplåster har länkarna till exempelvis Uppdrag Granskning emellanåt gömts undan så att man nästan måste vara orienterare för att hitta fram.

Det senaste på SVT, för att minska verkan av samhällsgranskande program. är att göra om SVT Plays sida så att allt blir svårare att hitta och att begränsa tiden under vilken man kan se exempelvis ett visst nyhetsinslag. Allt för att störa den lite tidsödande mun-mot-mun metoden för spridning av intressant information. Nu har man bara en vecka på sig för att se ett intressant inslag vilket väsentligt begränsar kretsen som kan ta del av ett inslag som visar när psykopaterna ”skjuter sig i foten”.

Södertälje onsdagen den 21 maj 2014
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: