fredag 25 april 2014

De manipulerade opinionsundersökningarnas land

.
Sverige styrs återkommande på ungefär samma sätt. Först planteras lämpliga artiklar hos den i allt väsentligt underdåniga pressen. De återberättar maktens sagor oavsett vad de handlar om, vem som ursprungligen skrivit dem eller för vilket syfte. Som nu exempelvis när vapenmaffian kokat ihop en lovande konflikt i Ukraina, på gränsen till Ryssland.

När man sedan skrämt upp svenskarna lagom mycket, och länge, kommer de fantastiska lösningarna - svaren på alla frågor. Vi ska visserligen höja skatterna för att bekosta vård, skola och omsorg. Men trots att vården bommar igen vårdplatser på löpande band för att det är brist på gratisarbetande sjuksköterskor, omsorgen representerad av Anders Sundström och Peter Roslunds Piteå låser in och överger åldringarna på nätterna och skolorna har övergått till att utbilda analfabeter som inte kan räkna, så ska pengarna nu användas till U-båtar och kryssningsrobotar på JAS-planen. Och det är inte första april. Kalle Anka har inte tagit makten i Sverige. Ändå finns det politiker som torgför att Sverige ska följa Karl XII, Napoleon och Hitlers exempel och rusta sig för anfallskrig mot Moskva.

Och när man grundat ett tag med skrämselpropaganda om de amerikanska psykopaternas försök att etablera en amerikansk lydstat i Ukraina, vid Ryska gränsen, då tas de manipulerade opinionsundersökningarna till heders - som vanligt. Svensken vill nämligen inte sticka ut. Han vill vara som alla andra. Skriver man om rysshot ett tag och sedan publicerar en i vanlig ordning manipulerad opinionsundersökning, så visst accepterar svensken att pengarna används till militära leksaker - om han kan fås att tro att övriga svenskar vill det.

Det är traditionell svensk maktutövning. Nyckeln är kontrollen över media.

Södertälje fredagen den 25 april 2014
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar vart upplösningen på politikerbarnen tog vägen, det blev nog inte klarlagt tydligen....

Mikael Styrman sa...

Jo, det blev klarlagt med all önskvärd tydlighet. Tyvärr fick jag annat att göra som störde mig när jag skulle skriva avslutningen. Men jag återkommer i frågan. Jag vill inte undanhålla läsarna hur det svenska rättsväsendet egentligen fungerar.