måndag 13 januari 2014

Svenskar kröker inte rygg!

.
Nu, inför läkemedelsindustrins nära förestående sammandrabbning i Sotji, tävlar svenska idrottsmän, politiker och journalister om att demonstrera sin integritet.

Idag i SVT:s morgonsoffa blev vi åter påminda om Emma Green Tregaros kraftfulla markering i HBT-frågan. Vilken stolt svensk kan väl någonsin glömma den modiga och kraftfulla markeringen som innebar att hon målade sina naglar och därefter deltog i tävlingarna. Om inte annat så kanske det förklarar varför Sverige förlorade 1808-1809 års krig mot Ryssland.

Ännu en djärv och integritetsfylld svensk gör nu entré. Idrottsminister Lena Adelsson Liljeroth meddelar nu att hon ska besöka spelen, men att hon inte kommer att bevista invigningen och avslutningen. Detta ska ses som en skarp politisk markering.   :-)

Och media rapporterar om detta utan någon som helst svårighet att behålla sitt allvar. Som vore de skolade i Östtyskland eller Nordkorea. Det kanske är det skojigaste av allt.

Nu ryktas det att mer är att vänta. Idrottsministern förväntas deklarera en bojkott mot rysk vodka, tisdagar mellan kl 03 och 04 - så länge spelen varar. Även det ska ses som en kraftfull politisk markering. Och enligt hittills obekräftade rykten kan Carl von Ribbentrop komma att deklarera att inga nya svenska leveranser av vapenfabriker eller terrorverktyg till Saudi-Arabien ska inledas under ramadan. Det ska ses som en kraftfull svensk markering till stöd för de homosexuella i Saudi-Arabien och avses försvåra för den saudiska regeringen att avrätta homosexuella med svenska vapen under ramadan.

Mutholm måndagen den 13 januari 2014
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bifogade länk i Avpixlat om den Svenska dumheten är mycket träffande, Precis så är det med majoriteten av folket det detta land.

http://avpixlat.info/2014/01/14/dumheten-goder-den-hatska-debatten/

Mikael Styrman sa...

Ja, den är bra. Jag kanske kan förtydliga, vad som möjligen är begravt i krönikan:

Den svenska skolan har misslyckats med att lära ut kritiskt tänkande och argumentationsteknik. Men den har ändå inte misslyckats. Den har istället lyckats. Den har nämligen levererat det som våra makthavare har begärt av skolan - okritiska ”goda” medborgare som inte ifrågasätter makthavarnas förehavanden utan lydigt och snällt rättar sig efter varje direktiv uppifrån. Lojala skattebetalare och konsensussträvande röstare som utan knot exempelvis åser den tidigare ”stadsomvandlingen” i Stockholm, och den nuvarande ”förtätningen”, med trafiklösningar som ödelägger det som stadsomvandlingen inte blev färdig med. ”Den stora stadsskövlingen” som de förmodligen gemensamt kommer att omnämnas i framtiden.

Att det sker till priset att medborgarna blir fördummade och att landet förlorar sin internationella konkurrenskraft har varit oväsentligt för de makthavare som format skolan, om de alls förstått att det skulle bli följden. De präglades av efterkrigstidens överflöd som fostrade en svensk självgodhet, gränsande till rasism. Vi skulle alltid ha det bra i Sverige. Resten av världen skulle aldrig kunna göra sådana kvalitetsprodukter som vi. De skulle aldrig nå upp till vår nivå.

Vad gäller frågan om dumheten eller den hätska debatten fanns först, tyder det naturligtvis på att dumheten fanns först och att den, om den får chansen, driver fram mer av samma vara. På något sätt är det svårt att argumentera mot. Den som nu är en dumskalle, och lyckas ta sig till den absoluta makten kan nog lätt dra slutsatsen att just dumheten är ett framgångsrecept, som det är klokt att sprida vidare. Om våra makthavare inte hade varit dumskallar, om än egennyttiga dumskallar, vilket är ännu värre, så skulle de naturligtvis har förstått att de var i färd med att förstöra skolan och i förlängningen landet. Det ligger Tage Danielssonsk logik i det. Men om de hade förstått vad de var i färd med att göra, hade det ändå inte varit någon garanti för att de inte skulle fullfölja tokerierna.

Denna grundsyn tittar ännu fram ibland från våra makthavares led. Som när man argumenterar för att det inte gör något om exempelvis industriarbetena som biltillverkningen skapar försvinner ur landet. Då kan vi ju alla bli konsulter åt resten av världen. Men, är det gjort någon analys värd namnet om arbetsmarknaden och marknadsläget för konsulter som inte kan varken läsa, skriva eller räkna?