måndag 9 december 2013

Tramsigt om snokandet

.
Bit för bit får vi veta hur höga tjänstemän och politiker i Sverige systematiskt fört oss bakom ljuset i underrättelse- och avlyssningsfrågor. Hur man egentligen ägnat sig åt högförräderi och spioneri åt USA, nödtorftigt kamouflerat till svensk underrättelseverksamhet. Det senaste är Uppdrag Gransknings aviserade avslöjande - baserat på Snowdens material. Det innebär att FRA fungerar som en del av den organiserade amerikanska brottslighetens underrättelsetjänst och ägnar sig åt spioneri åt amerikanska intressen, inklusive civilt industrispionage. Mycket som inte har något med säkerhet att göra.

Tydligen blev avslöjandet lite i hetaste laget eftersom man nu släpper ut nästan charmigt naiva argument, för att tuta i oss att denna skumraskverksamhet ska vara nyttig för svenska intressen. Bland annat påstås att ”utbytet”, som man kallar spioneriet åt maffian, ska ha räddat flera liv på svenska soldater i exempelvis Afghanistan.

Som om amerikanarna skulle få någon att göra sitt smutsjobb i Afghanistan, och andra fattiga länder, om man undanhöll dem information av väsentligt intresse för deras säkerhet.

Det är naturligtvis inget annat än trams. Barnsligt trams av vuxna brottslingar!

Övertorneå måndagen den 9 december 2013
Mikael Styrman
.

4 kommentarer:

Alberth sa...

Man kan fundera över vad som egentligen döljer sig i alla 1000-tals servrar i den nyuppförda gigantiska Facebook-hallen i Luleå och vad som kommer att döljas i alla de 1000-tals servrar som planeras installeras i den ytterligare lika stora hall som nu planeras genom en nyinlämnad bygglovsansökan..... Och hur var det med studenten som härom året handlade på Kvantum i Luleå och skulle promenera tillbaka till sitt studentrum vid universitetet men aldrig kom fram utan hittades död några veckor senare i skogen en liten bit från Facebookbygget? Hade han verkligen gått vilse och dött en naturlig död där i skogen? Hur kunde han hamna vilse i skogen i ett område där det vimlar av fina asfalterade gång- och cykelvägar? Lite skumt låter det i alla fall.....

Mikael Styrman sa...

Det där har undgått mig. Jag läser sällan Norrbottensmedia numera. Det är ju nästan bara propaganda i dem. Dessutom på pricken samma i alla. Och det som är intressant tar sig inte in Norrbottensmedia.

Alberth sa...

Studenten som gick vilse var ett av de tidiga fallen där "Missing People" gjorde en insats i Luleå, polisen hade som vanligt letat ett antal veckor men efter att "Missing People" trädde in i sökandet så återfanns han efter ett par timmars sökande död i skogen en liten bit från det då igångsatta Facebookbygget. Naturligt dödsfall rapporterades det i Norrbottenmsmedia, men det är ju inte särskilt naturligt att avvika från gång- och cykelvägen och gå in i skogen medförandes matkasse när man är på väg från affären så man kan ju fundera. Kanske blev han för nyfiken på något som var ohälsosamt att se? Jag vill minnas att det hände nån gång fram på vårkanten 2012 och då var du nog på vistelse i det politiska fängelset.

Mikael Styrman sa...

Tjaa, det låter ju som inledningen till filmen ”Enemy of the State”. :-)

Miljön är ungefär densamma, och sällskapet…och metoderna är närbesläktade.

Man kan ju undra varför spioncentralen hamnade just i Luleå?
En viktig faktor var nog att där finns rättsväsende
och massmedia under total kontroll.