tisdag 17 december 2013

SVT-censuren tog Alavaaras grodor

.
I morse sände SVT nyhetssändningar med ett inslag, gjort med dold kamera, i vilket Alavaara på Maffia…förlåt, på Säpo ska det vara, utövade utpressning mot Bahnhofs Vd, för att få Bahnhof att ge Säpo direkttillgång till kundernas privatliv.

Det där var tydligen inte rumsrent eftersom inslaget var raderat från SVT Play en bit in på eftermiddagen. Tydligen så har man på Ma…Säpo ännu vett att skämmas över vad man håller på med. Eller kanske är man rädd för att rättsväsendet ska resa sig ur askan och sätta dit dem för landsförräderi och annat som de håller på med.

Det är ju inte första gången SVT visar sig vara politiskt styrt och censurerat. Jag blir lika upprörd varje gång över vilket inflytande grova brottslingar har över viktiga media. Så här ser det ut i skrivande stund på SVT Play:

 
Före de regionala sändningarna ska morgonens rapportsändningar finnas. Eller skulle ha funnits om inte censuren varit framme.

Jag blir också nyfiken på hur det går till. Finns det en fast organisation som censurerar så att man alltid kontaktar den när något ska mörkläggas? Är det som i Sovjet på sin tid, politiska kommissarier som alla känner till? Eller sker det hela i smyg? Så att saker, inslag och annat, bara försvinner, utan att någon vet vem som tog dem? När får SVT sin första whistleblower som talar om för oss andra hur den organiserade brottsligheten utövar sin orättfärdiga och odemokratiska makt? Och var hittar vi redaktörer och journalister som vågar publicera det?

Här nedan kan Du se det som censuren tog:




Mutholm tisdagen den 17 december 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: