fredag 19 juli 2013

Detroit i konkurs

.



Staden Detroit går i konkurs. Detroit hade, enligt Wikipedia 706.585 invånare 2011. Erfarenheterna från andra amerikanska områden som tappat kontrollen visar att jänkarna då är snabba att rösta med fötterna, vilket försämrar situationen ytterligare.

122 miljarder kronor i skulder har man samlat på sig enligt uppgifter i media. Inte så tokigt på ca 700.000 invånare. Kanske man har försökt investera sig ur krisen?

Detroit är inte den första, kommer inte att vara den sista, men är den hittills största staden som går i konkurs.  Utöver den federala skulden och förbundsstatens förmåga att konsekvent använda pengarna till fel saker - de som inte förskingras, vill säga - finns det en lång rad delstater, städer och countys i kö för att gå i konkurs. Det kan man ha i åtanke när maffians springpojkar och springflickor förklarar för oss hur bra allt ska bli.

Nu väntar vi bara på den drönare som dyker upp i TV som proffstyckare, framskickad av bank-maffian, eller av deras underhuggare i regeringskansliet, som förklarar för oss hur detta påskyndar återhämtningen och sätter fart på tillväxten.

Övertorneå fredagen den 19 juli 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: