tisdag 18 juni 2013

Skillnad på tiggare och tiggare

.
Norrbottensmedia skriver om det utbrända resultatet av en kollektiv brainstorming vilken gavs det fyndiga namnet Cape East.

När utfattiga romer från Rumänien och Bulgarien tigger på Stockholms gator är det något fult och oönskat, något många blir besvärade av.

När tiggare i Haparanda radar upp sig och vill att någon annan ska driva hotell med stora förluster för att de själva ska få bättre lönsamhet är det inte tiggeri utan ”kraftsamling av entreprenörer”.

Ändå är romerna nog huvudsakligen i en situation som få enskilda romer kan lastas för. Haparanda-tiggarnas situation däremot är självförvållad. Skapad av människor som lät sig bländas av psykopaters ordbajs och förskönande framtidsbeskrivning och röstade för fattigdom. Men nu, när ingen längre kan blunda för att psykopaternas nya tideräkning exporterade pengarna från kommunens invånare och importerade butikskedjor och fattigdom - vad gör ”entreprenörerna” i Haparanda?

De tigger!

Vad blir nästa genidrag för att få Haparanda på fötter efter att de ödelagts av Sven-Erik Bucht och hans kumpaner, med ”entreprenörernas” stöd?

Fler fackeltåg?


Övertorneå tisdagen den 18 juni 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: