måndag 3 juni 2013

Råförskingrarna vs Råkapitalisterna


.
Sluta grina och svamla i media nu, Bengt Niska. Det är inte alls synd om Dig och Du försöker bara föra folk bakom ljuset, i vanlig ordning.

Tala istället om hur mycket pengar Du och Dina kumpaner har slösat bort när Ni näst intill odugliga dilettanter har lekt storföretagare.

Vilka offentliga institutioner som inte alls får ägna sig åt sådana spekulativa satsningar har undergrävt sin verksamhet genom att slänga pengarna på skojarna bakom Northland?

Ni bör fråga Er vilka som är ”råkapitalisterna” som Bengt Niska så kärnfullt uttrycker det för att lura sina väljare. Är det de människor på annat håll som har investerat i gruvan i förhoppningen att trygga sina pensionssparares medel? Eller är det Pajalaborna som har dragit till med fantasipriser för att utföra enkla okvalificerade sysslor och på det sättet bidragit till att ge gruvan en helt felaktig kostnadsnivå? Om det är så innebär det att råkapitalisterna i Pajala kan ha fallit på eget grepp. Och nu ska alla tycka synd om dem efter att de har plundrat gruvbolaget med dess amatörmässiga ledning, hemfallen åt eget beröm.

Vad är det för konstig inställning Ni visar upp? Den som har investerat 10 miljarder mot löfte om att få tillbaka pengarna ska vara skyldig att överlämna allt utan krav. Och den som skjuter till en spotstywer ytterligare ska ha rätt till allt. Att Ni inte har vett att skämmas i Pajala!

Var inte missnöjda, Bengt & Co. Ni har i alla fall lyckats förstöra en fin myr. Och Ni har byggt världens största älgtorn. Det är mer än Ni brukar klara.

Övertorneå måndagen den 3 juni 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: