söndag 30 juni 2013

Obama mörklägger och renommésnyltar

.
Uppmärksamheten har varit stor efter Edvard Snowdens avslöjanden om de amerikanska psykopaternas fortsatta intrång i andra människors liv. Och bättre har det inte blivit av att The Guardian rapporterat att deras websida censurerats och av Der Spiegels avslöjanden om att även EU-kontor - till och med i Bryssel - avlyssnats av de hänsynslösa och maktfullkomliga i den amerikanska förvaltningen.

Nu kajkar Obama omkring i Sydafrika och renommésnyltar på en nästan hundraårig Nelson Mandela som slutat andas själv och som - förmodligen - ”hålls vid liv” av maskiner.

Det är ett ovärdigt spel som pågår när man tar sig till att utnyttja hedersmannen Nelson Mandela till skynke framför den amerikanska förvaltningens svinerier.

Skurkar från flera länder vill ha Nelson Mandela kvar som galjonsfigur för att rättfärdiga sitt vanstyre. Det slutar väl med att de balsamerar honom och utser honom till president för all framtid. Gör man om den sydafrikanska författningen kan nuvarande regering och president istället bli överstepräster som kan stå i direktkontakt med Nelson Mandela och uttolka hans vilja i all framtid.

Låt en nästan hundraårig Nelson Mandela dö med värdighet. Han har levt ett långt liv och uträttat mer än man kan förvänta sig av någon människa. Besudla inte hans minne genom att göra honom till en bricka och ofrivillig medhjälpare i psykopaternas hänsynslösa apspel.

Övertorneå söndagen den 30 juni 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: