torsdag 20 juni 2013

Avslöjande turer

.
Mitt i bedrövelsen i samband med stölden av Ekfors kan jag inte låta bli att skratta åt de kriminella blindstyrena. Tänk att ”konkursförvaltaren” Hans Andersson och kommunalrådet i Övertorneå, Roland Kemppainen (S), inte kan hålla sig ifrån att offentligt redovisa att kommunen i praktiken stjäl nätet i en riggad affär.

Det säger kanske inte så mycket om Roland Kemppainen. Hans bakgrund som dikesgrävarbas på Skanska har ju inneburit att han varit den som fifflat med överskotten på det lokala platskontorets konton för egen del och har stått för leveranserna av jordnära mutgods som grus, byggtjänster och svart asfalt till kommunpolitiker. Efter att ha levt i denna sunkiga, genomkriminaliserade miljö där Skanska och politikerna lurar skattebetalarna och han lurar Skanska kan man ju inte vara säker på om han över huvud förstår vad som tolkas in i begreppet hederlighet. Om Hans Andersson säger det naturligtvis mer. Det är ju en klok och välutbildad advokat. Men det säger naturligtvis mycket om vilken moral och vilka skrupler han har och inte har.

Det säger mycket om tillståndet i Sverige – inte i Övertorneå kommun, utan i Sverige. För rättsväsendet och myndigheterna är inte en kommunal angelägenhet. Det är en nationell angelägenhet.

Bland annat säger det oss att de båda ovan nämnda juvelerna och Ulf Hannu (c), känner fullt förtroende för att de får begå sådana grova brott utan rättslig påföljd och utan att brottet förhindras av rättsväsendet och naturligtvis utan risk för rättsliga eller ekonomiska påföljder för egen del. Åtminstone inga sådana emanerande från rättsväsendet.

Om rättsväsendet säger det att rättsväsendet skickar ut signaler om att sådan här grov politisk-ekonomisk kriminalitet är sanktionerad och tillåtlig.

Men det säger också oss alla att debatten kring Ekfors och mig, trots att den i det mesta förtigits eller grovt vinklats av media, stört maffian så till den milda grad att det antingen blivit viktigt att genomföra detta inför öppen ridå, för att skrämma befolkningen till en fortsatt förslavad tillvaro, eller att de tappat koncepterna. Att de förlorat sin förmåga att välorganiserat och kontrollerat dölja maffiastrukturerna, vilken förmåga gjort att maffians verksamhet så länge kunnat döljas för en bredare allmänhet i Sverige.

Det är ett gott tecken, tror jag. Det betyder att det korrumperade systemets aktörer själva anser att sammanbrottet är nära och då är det säkert det också. Snart kommer de många svenskar som blivit plundrade av maffian med stöd av en kriminell stat att kunna mäta ut sin rättvisa. Och maffians aktörer kommer att vara fullt upptagna av att rädda sig själva. Så upptagna att andras räddande kommer i andra hand eller kanske inte ens i tredje. Det skrämmer säkert många men jag ser onekligen fram emot att få se råttorna springa. Jag ska hjälpa till efter bästa förmåga att ge en del av dem fart, dock inte så mycket fart att jag inte får fast några av dem som gjort sig särskilt förtjänta.

Övertorneå torsdagen den 20 juni 2013
Mikael Styrman
.

6 kommentarer:

Anonym sa...

En förbannelse kommer att vila över Övertorneå i all framtid pga det rödgardisterna gjort mot en "privatjävel"

Varför redovisas inte försäljningspriserna på maskiner och sorteringsverk mm på denna länk

http://kronofogden.se/20130605AnbudsforsaljningiHaparandaFordon.html

Anonym sa...

Du har i och för sig gjort en dundertabbe i ditt resonemang om att värdet på saker och ting skulle bli 0, noll pga. den här historien. För det är väl som så att tex. hus och fastigheter i princip tar exceptionellt lång tid att få sälja oavsett om det är slott eller koja det handlar om, såväl i Övertorneå som där advokaten kommer ifrån.

Mikael Styrman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mikael Styrman sa...

Det beror på att maskinerna är stulna från mig för att jag inte ska ha råd att försvara mig och värja mig och min egendom. Läs mer i bloggen "Under förklädnad" inom kort.

Mikael Styrman sa...

Du är tyvärr ganska naiv i Ditt resonemang. Det är som Du beskriver på en fungerande marknad. Men det är inte så när köpare och säljare är en och samma och pratar ihop sig och skrämmer bort andra köpare. Då blir priset precis det man har bestämt sig. Som när nassarna köpte judarnas egendom i Tyskland före kriget.

Anonym sa...

http://www.blocket.se/kalix/Komatsu_WA450_47829544.htm?ca=1_7&w=0