onsdag 1 maj 2013

Tillväxtverket - Symbolverket

.
Tillväxtverket är ett fullständigt överflödigt och sannolikt i hög grad skadligt nonsensverk som Maud Olofsson inrättade. Mycket talar för att det skapades för att föda centerpartiets, och kanske andra partiers partigängare, som partierna trots generösa partistöd inte vill föda själva.

Det har blivit en symbol för hur byråkratin i landet till stor del upphört att verka för folkets och landets bästa för att istället övergå till att bara gynna sig själva. Den allt överskuggande uppgiften tycks ha varit att resa runt till olika semesteranläggningar för att äta, dricka och kopulera på skattebetalarnas bekostnad och på betald arbetstid.

Christina Lugnet, och i viss mån hennes parhäst Sven-Erik Bucht, är förmodligen för all framtid förknippade med de stötande lyxfesterna på Grand Hotell i Stockholm. Men det är naturligtvis ett tecken i tiden att båda kommer att födas intill döddagar i en prestationslös och bekymmersfri tillvaro, likt bisamhällets drönare.

Massmedia har, i veckan som gick, rapporterat om att andra grenar av det byråkratiska trädet nu har varit ute och markerat närvaro och försvarat sitt berättigande, genom att ålägga Tillväxtverket att betala ett "skadestånd". En, eller egentligen två, statliga skattefinansierade institutioner har således ålagt en tredje skattefinansierad institution, som får så mycket skattemedel som de mäktar att göra av med, att betala ett "skadestånd" till en fjärde gren på det byråkratiska trädet.

På det här sättet förbrukas skattemedlen till nonsens medan virtuella låtsaspengar åker runt i systemet och föder en ständigt växande skara ansvarsbefriade drönare som ingen nytta gör för folkhushållet. Kostar gör nämligen alla dessa lallare som låtsas styra upp Tillväxtverkets festande genom låtsasskadestånd.

Det är väl knappast någon som tror att det verkligen skulle styra upp någon degenererad statlig verksamhet? Det skulle däremot personligt skadestånds- och straffansvar säkert göra. Åtminstone bättre än det nuvarande systemet. Men i Sverige låser vi inte in politiska och byråkratiska brottslingar. Vi låter istället brottslingar hantera rättsväsendet och låsa in entreprenörer och företagare - ibland efter att ha plundrat dem med "rättsväsendets" hjälp, ibland före och ibland både och.

Men nog måste politikens och byråkratins psykopater ha bestämt sig för att alla svenskar som inte deltar i plundringen av medborgarna antingen är efterblivna eller hopplöst fega? Annars skulle väl inte det här kunna pågå - eller?

Övertorneå onsdagen den 1 maj 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: