söndag 24 mars 2013

Rättning i ledet

.
De osolidariska kapitalägare, eller banksparare, som inte har ställt upp och låtit sig plundras får nu dra sitt strå till stacken.

Övriga europeiska banksparare har, för att nu bara ta några exempel, utan knot bekostat "nyttigheter" som flygplatser som ingen använder, hyreshus och stadsdelar som står tomma trots bostadsbrist, på grund av att man byggt med för hög standard, broar som byggts om över hela Europa trots att det inte var något fel på de gamla, transporter kors och tvärs över Europa av kreatur och livsmedel, utfiskning av haven samt inte minst ianspråktagande av polisresurser för avstängning av städer för exhibitionistiskt lagda psykopaters angelägna dinerande ackompanjerat av blåljuscirkus.

Men nu ska det bli rättvisa och ordning.

Man kan naturligtvis se till att bankväsendet hålls sunt och rent genom att överlåta åt spararna att själva ta ansvar för var de sätter in sina pengar.

Man kan också korrumpera bankväsendet genom att "garantera" insättarnas medel så att de kan sätta in pengarna i vilket råttbo som helst.

Men det är nog ingen bra idé att först garantera spararnas pengar, för att därefter stänga bankerna och sedan inte öppna dem innan man successivt bestulit spararna på en allt större del av deras kapital.

Hur många tror, att en sådan raid som nu planeras på Cypern, kommer att bli en engångsföreteelse, att det inte kommer att ske fler gånger på Cypern?

Hur många tror, att inte metoden kommer att tillämpas i fler, kanske alla, europeiska länder efter hand som våra politikers extravaganser ska finansieras?

Månntro Europas politiker och deras vapendragare i finansvärlden nu slutgiltigt öppnar Pandoras Ask?

Övertorneå söndagen den 24 mars 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: