tisdag 19 mars 2013

Försöksballongen på Cypern

.

Skadan är redan skedd. Efter helgens äventyr på Cypern kan, och ska, ingen längre lita på bankväsendet. Varför gör då Europas makthavare så?

Förmodligen för att det var, och är, en försöksballong.

Cypern är valt med omsorg. Kan man konfiskera 10 % av spararnas medel på den lilla ofarliga Cypriotiska ekonomin, då kan man med hänvisning till att Cypern redan gjort så, göra likadant i övriga Europeiska länder.

Och har man väl gjort det en gång är det så mycket lättare att göra det en gång till, och ännu en osv, tills spararnas tillgångar efter en tid helt har övergått till den politiska nomenklaturans och banketablissemangets händer.

Varför gör då politiker som normalt vill vara populära så här?

För att Europas ekonomi är "beyond the point of no return".  Det absurda och skenande pengatryckandet hjälper inte längre. Politikerna kan inte stoppa eller vända utvecklingen.  Allt för många har fått allt för dålig skolning under allt för lång tid i hur andras pengar ska hanteras. Pengarna är stulna och/eller bortslarvade. De har i bästa fall gått till misslyckat strunt, till onödiga infrastrukturinvesteringar eller till rent samhällsskadligt stöd till oönskade beteenden, i sämre fall helt enkelt stulits. Allt utan att det intresserat rättsväsendet, som är mer intresserat av att se till att inte Kreti och Pleti kör för fort, går mot röd gubbe eller deklarerar sina korvören, som ska stjälas, för sent.

Europas sparares pengar har praktiskt taget redan bytt ägare. Det är bara den synliga bekräftelsen som saknas. Men den kommer. Antingen kommer den i en stegvis konfiskation av pengarna, den som nu mer synligt än tidigare inletts på Cypern, som håller mästerkockarna som ställt till med allt kvar vid köttgrytorna. Annars kommer den genom valutans sammanbrott vilket kan ställa till med svåra sociala påfrestningar, men samtidigt ger visst hopp om en bättring, eftersom det kan resultera i, att en del av det värsta politiska skräpet giljotineras bort och ersätts av friskt och ännu okorrumperat blod.

Övertorneå tisdagen den 19 mars 2013
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske tur att normalsvensken har helt tomt på kontot runt den tjugonde varje månad, och dessvärre även x antal miljoner i skuld, så här nära konfiskering har Vi inte varit sedan Göran Perssons dagar.Observera även att många moderater applåderar konfiskeringen de har ju alltid lotsas vara starka anhängare av äganderätten/Jonas.

Mikael Styrman sa...

Ja, de flesta svenskar klarar det här. Vi blir plundrade på annat sätt. När kontanterna är borta råder den totala livegenskapen.

Moderaterna berömmer sig gärna om att vara den enskilda äganderättens försvarare. Men tyvärr är det bara en läpparnas bekännelse, en innehållslös floskel. Moderater försvarar partinära moderaters äganderätt och sådana som med ekonomiskt bidrag gynnar partiet. Moderater älskar sin ledare och sitt brödraskap. De älskar också ett system som gynnar det egna brödraskapet. Moderater ser sig själva som levande på samhällets solsida och samhällsapparatens uppgift är att bevara den ordningen. Därför är moderater samhällsbevarande. Därför krävs ibland hårdare tag mot allt som kan hota den rådande ordningen.