fredag 8 mars 2013

Bajs i IKEA:s tårtor .

.

Kinesiska hälsovårdsmyndigheter har hittat bajsbakterier i IKEA:s svenskbakade tårtor och förstört ett parti. Numera är IKEA:s bajstårtor med flera andra produkter med "okänt" innehåll indragna från en mängd marknader enligt medias rapportering.

Javisst, vad är väl annat att vänta?

I Sverige, som omtalar sig själv som en demokrati och en rättsstat utspelar sig framför våra ögon många negativa ting i vilka samhällstoppar är inblandade:

  • samhällstoppar som sätter på småbarn,
  • samhällstoppar som sexuellt utnyttjar flickor som åtnjuter samhällets skydd,
  • samhällstoppar som styckmördar prostituerade,
  • samhällstoppar som utnyttjar advokatsamfundets medlemmar samt åklagare och domare till att få andra dömda för att själva gå fria,
  • samhällstoppar som instiftar nazistlagar för att skydda samhället mot farliga elnät och använder dem för att stjäla de bästa elnäten.

Det finns också skenbart positiv särbehandling som att man kan köpa sig livslång skattefrihet.

Man kan med andra ord bli utsatt för både det ena och det andra med den svenska byråkratins och "rättsväsendets" välsignelse.

Detta ovan bara några axplock. De kan sammanfattas med att de alla är utslag av rättsröta och korruption.

Om det är bajs i IKEA:s tårtor eller inte är svårt för en utomstående att veta. Över huvud taget verkar det svara svårt för livsmedelsindustrin att veta vad de egentligen säljer till oss. De verkar faktiskt ha noll koll. Faktiskt beter industrin sig som om man inte säljer livsmedel utan gårdsgrus. Vad vi alla däremot kan veta, är att om man nyttjar sig av, och därmed befrämjar korruption, behöver man inte vara förvånad om man förr eller senare själv drabbas av korruptionens avigsidor. Det gäller förstås vare sig korruptionen leder till att man får tårtor med bajs i eller att felfria tårtor klassas som bajs och destrueras.

Övertorneå torsdagen den 7 mars 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: