fredag 8 februari 2013

Mot slutet tanken skärps

.
Som for en dødsdømt mann, virker utsiktene til skifteretten skjerpende for tankene.

Visdomsord från Jens Ulltveit-Moe, investerare intervjuad av Dagens Naeringsliv, angående krisen i Northland Resources inför kommande konkursförhandlingar; sedan med tillägget:

Det er nå krigen begynner.

I Norge har man alltså redan förstått hur gonggongen slagit för små och stora investerare i det företag som för en månad sedan värderades till 3,5 miljarder norska kronor men idag en tiondel. Snart startar kriget – Biggest looser – med bland andra byggbolaget PEAB, skandinaviska pensionsfonder och småsparare med på arenan.

I Sverige och i Schweiz spekuleras fortfarande kring vilka som kan tänkas ta över. Credit Suisse – en annan förlorare? – hoppas på LKAB.

Här råder i övrigt tystnad under tiden bolaget töms på pengar tills konkurskriget startar.

Hos en – oppositionslandstingsrådet Jens Sundström (FP) i Norrbotten – har tanken skärpts så till den grad att han efter 90 % kursfall köpt aktier och uppmanar väljare göra samma sak. Vems intressen han bevakar återstår att ta reda på. Har norrbottniska skattebetalare också förlorat pengar; via landstinget; på annat sätt; i så fall, hur mycket?

Det är upp till journalister att undersöka.

Dödsdom skärper tanken i Norge liksom hos broderfolket.

Anders Mansten, Nyköping, f.d. landstingspolitiker för Folkpartiet i Norrbotten
Mikael Styrman, Övertorneå, politisk allätare
.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mondag fanns en artikel i NK med bild på en Northland malmbil i diket, inga insändare fanns, jag skrev en kommentar om hur livsfarligt det var för allmänheten att färdas på den vägen tillsammans med de dispensfordonen, Skulle kolla en halvtimme senare om den kommit in, Hela artikeln var borta, Det var en för känslig dag att den fanns där för att lura in nya aktieköpare, Senare fanns en annan insändare att 2 fordon kört av väg den dagen, Inget på nordnytt heller, Inte tror jag PEAB förlorar en spänn, 8 miljarder har vist gått åt, Korruption !!

Mikael Styrman sa...

Spännande. Jag förstod att något sådant hade inträffat.

Radion (tror jag det var) rapporterade på morgonen, för några dagar sedan, att en lastbil med släp hade gått ner i diket i de där trakterna. Sen kom det inget mer fast jag kollade alla media den dagen och nästa dag.

Sådär gör svenska media hela tiden.

Det är fan i mej värre än det var i Sovjetunionen.
I Sovjetunionen censurerades media.
I Sverige har media självcensur.

De lär inte heller rapportera om hur Northland har smort journalisterna inför det här bedrägeriet för att möjliggöra skinnandet av småspararna och fonderna.

Anonym sa...


Vad tror ni Norrbottens älghundsklubb har gjort för jobb för Northland för 4 milj ?

http://www.dn.no/forsiden/borsMarked/article2559325.ece


Mikael Styrman sa...

Det blir spännande att se, liksom hur många andra föreningar som har varit med och delat på bytet.

Mikael Styrman sa...

Kanske Grädd-Pelle, Sven-Erik och de andra grabbarna har varit på älgjakt?