tisdag 29 januari 2013

Slavarna, pamparna och rättvisan

.


Så väntar vi då på det rättsliga efterspelet efter slavhandeln i skogen, för den här gången.

Planterarna från Kamerun kommer att få sin ersättning. Åtminstone beslut om att de ska få sin ersättning. Men ersättning för eventuella följdskador i form av förlorad egendom kan de naturligtvis se sig i månen efter. Men om Skogs-Nicke har några tillgångar får de naturligtvis någonting.

Kanske kan någon pamp i vanlig ordning ta initiativ till en insamling som ger Svensson plåster på det sårade samvetets blessyrer?

Till skillnad från tidigare aktuella fall, exempelvis bärslavhandeln, i vilka slavhandlarna haft pampar i ryggen som de tillsammans har plundrat statskassan med, förefaller det utifrån hittills känd information som att Skogs-Nicke har en välförtjänt tid i träningsläger att se fram emot.

Lika troligt är att inget mer kommer att hända. Inget hår kommer att krökas på huvudena till dem som i slutändan dragit nytta av slavhandeln och även framgent gör den möjlig.

Någon kanske kommer att peka på det korrupta nätverket som gör det möjligt för skogsmaffian att plundra enskilda skogsägare. Vi vet från tidigare vad det kan förväntas resultera i. Bland annat hur Maggie Mikaelsson indignerat utbrast: - Jaaag? Skulle jaaag vara korrumperad? Skulle jag inte kunna skilja på en social jakt med grabbarna och mitt ämbete?

"Klart man vill jaga..."
Och så skulle naturligtvis varje annan korrumperad landshövding också uttrycka det:

Nej, vi har prioriterat vägarna till SCA:s industrier vid kusten för att vi trodde att alla inlandsbor ville ha vägar dit för att åka och titta på industrierna som de är mäkta stolt över att deras skogar har byggt upp. Vi förstod inte alls att någon skulle kunna anföra konkurrensbegränsningsargument på att alla vägar leder bara till skogmaffians industrier. Och vi gjorde pajaskonster av järnvägen för att vi upplevde att människorna ville ha det så.

Övertorneå tisdagen den 29 januari 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: