fredag 14 december 2012

SVT, Borgström och Advokatsamfundet

.
Så var det dags för äreräddning i psykopatlaget igen.

Jag har tidigare skrivit om advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg och hennes
tacksamhetsskuld, orsakad av hennes klavertramp söndagen den 7 oktober 2012. Se bloggen "Trängsel i juridikens Bermudastrianglar", utlagd torsdagen den 25 oktober 2012.

Denna gång bestod räddningspatrullen av SVT:s Gomorron-program, idag tisdagen den 13 november 2012, och programledaren Marianne Rundström. Och det var Claes Borgströms ära som skulle räddas. Fjärran var Borgströms oförlåtliga "försäljning" av Thomas Quick till kompisarnas räddning. Nu skulle den intelligenta, känsliga och charmerande Claes Borgström säljas in av en i både ord och kroppsspråk beundrande Marianne Rundström. Det framgick inte av programmet men nog måste sminköserna ha täckt Borgström med ett lager vispgrädde som Marianne Rundström slickat av.

Med spelad förvåning, stora ögon och beundrande hänförelse reagerar Marianne Rundström på att Borgström uppger sig ha drömmar om att bli dirigent -en sådan fin man! Strax efter visas det i förväg filmade inslaget med den i hemmet pianospelande Borgström, avslöjande att allt var förberett, riggat.

Och Borgström avslöjar att det första han gjorde som Jämo var att köpa ett piano till myndigheten.
-Tjaa, vad annars? Det kan väl gå på ett ut om statens pengar förstörs på pianon eller James Bond-fester när de lika bara används till lallande.

Det framgick naturligtvis inte av programmet om avsikten är, att påverka advokatsamfundets disciplinnämnd, som ska komma med sitt avgörande om Borgström i slutet av denna månad,
eller,
om det är nu som Anne Rambergs tacksamhetsskuld regleras - se bloggen refererad till ovan -och om detta innebär att Borgströms öde redan är bestämt. I så fall var programmets syfte att bädda för ett frikännande av den för påhittade mord åklagande försvarsadvokaten Borgström.

Men under alla förhållanden har Marianne Rundström en lysande karriär att se fram emot
- i Nordkoreansk TV!

De mera allvarliga frågorna är alltjämt:

-Vem eller vilka är de verkliga mördarna i Quickmålen som är så inflytelserika att SVT:s resurser används till att hålla mördarnas hantlangare om ryggen?

-Vilka är mutkolvarna inom SVT som gör detta möjligt?

Gulag-Kolmården tisdagen den 13 november 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: