torsdag 15 november 2012

USA:s Sale and Lease Back-affärer

.
SVT Text-TV skrev i dag, lördagen den 10 november 2012,
på sid 148 - utlandsnotiserna :

USA Landet planerar att sälja 20 fraktplan och 5 tankplan till Saudi
Arabien, meddelar Pentagon. Affären går på motsvarande drygt 45
miljarder kronor och måste godkännas av kongressen.

------------------------------------------

Det tycks vara en traditionell Sale and Lease Back-affär? Sådan som många företag ägnar sig åt när pengarna börjar ta slut. Som SAS
exempelvis, men med den skillnaden för SAS Lease Back-affär, jämfört med andra, att den handlade om plan som är föråldrade och
oekonomiska -plan som ingen annan vill ha.

En sådan här affär säger oss någonting som situationen i den amerikanska staten. Informationen ska läggas till den som nått oss tidigare om en närmast bottenlös svindel, som under Irak-kriget, med den ena fantasifullare förklaringen efter den andra skylldes på kriget. Jag skrev lite om detta hösten 2011 men Youtube är, för den som vill hänga med, fullt av filmer där amerikanska parlamentariker och andra försöker ta reda på vad som hänt med pengarna.

Situationen i den amerikanska statsapparaten, med allt sitt hemlighetsmakeri, är nog inte olik den situation som rådde i tidigare Sovjetunionen under 1990-talet. Då kunde vem som helst sälja vad som helst åt vem som helst för vilket pris som helst. Jag skulle tro att något liknande utspelar sig i den amerikanska staten just nu. Hemliga organisationer är inte lätta att kontrollera. Och det ekonomiska sönderfallet och den moraliska upplösningen som pågår i den amerikanska staten kommer inte att göra det lättare.

Tidigare har jag skrivit, och säkert också andra, att det nog bara är en tidsfråga innan USA:s "fiender" utvecklar egna drönare, så att USA, som inlett drönarkriget, med tiden riskerar att självt bli utsatt för drönarnas förföljelse. Men det kan nog vara så, att USA dessförinnan hinner drabbas av egna drönare, och annat, som sålts utan kontroll.

Är det någon som har räknat? Finns dessa frakt-och tankflygplan ens kvar?

Gulag-Kolmården lördagen den 10 november 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: