fredag 9 november 2012

Polisen + Frälsningsarmén = Sant!


.
Förra veckan rapporterades i TV om att många frikyrkor lider av sviktande medlemsantal. Frälsningsarmén är hårt drabbad. Vissa lokala avdelningar är nedläggningshotade.

l Falun finns det numera bara nio stycken medlemmar kvar efter att en som var mellan 90 och 100 har avlidit. De återstående nio syntes vara mellan 80 och 95, men vid full vigör.

För att inte Frälsningsarmén i Falun ska behöva läggas ned föreslår jag därför att man slår ihop Polisen med Frälsningsarmén . Det torde bli en väsentlig förstärkning av Polisen eftersom  Frälsningsarméns medlemmar syntes vara betydligt mer taggade än Falupolisen.

Frälsningsarmén skulle då, analogt med den terminologi som numera är gångbar inom våra myndigheter och statliga och verk, kommuner och kyrkor, kunna kallas för:

Polisen - Division Frälsning.

Det är uppenbart att Frälsningsarméns anslutning till Polisen skulle innebära en påtaglig förstärkning av Falupolisen. Hittills har polisen i Falun inte imponerat.

- Ingen av de inbrottstjuvar som har gjort inbrott i Rottneby har man gripit.

- Ofta kommer polisen inte alls när man anmäler pågående inbrott.

- Inte  ens när  min  tillsyningsman ertappade  en  tjuv, med stöldgods, bar gärning, och följde honom till sin tjuvgömmain - inte ens kom polisen.

- När lokala politiker bröt sig in i Rottneby och stal möbler och inventarier reagerade polis och åklagare inte och har till dags dato inget gjort i saken trots att den kriminella verksamheten lär vara dokumenterad   bild, med identifierbara personer och publicerad i lokalpressen.

- Inte heller när lokala polisbefäls barn klöste bort stämplingsmarkeringarna från mina träd reagerade polisen.

- Och naturligtvis blev det ingen åtgärd när Faluns kommunpolitiker samarbete med annan politisk maffia stal skog för 20 miljoner kronor i Rottneby utan att ersätta den, trots att den var kliniskt ren från naturvärden.

- Därför var det bara följdriktigt att den slöa och slappa Falupolisen inte heller vidtog någon åtgärd när Anders Englund utpekades med namn och allt för mordet Pernilla Hellgren. Detta resulterade senare i det riksbekanta mordet lilla Engla.

Det är för sorgligt att inkompetens, total oduglighet och kriminalitet inom polis- och åklagarväsendet i Falun samt utbredd kriminalitet bland lokala politiker inte föranleder någon som helst åtgärd.

Frälsningsarmén beklagade sig över att de inte får spela och sjunga i köpcentrumen i Falun. De anses störa. Men om Frälsningsarmén och Polisen slås ihop lovar jag att man kommer att både spela och sjunga på Rottneby. Som motprestation begär jag bara att man rycker ut när det blir inbrott där, vare sig det är vanliga missbrukare eller kommunens politiker som är ute och stjäl.

Att den pigga och vitala Frälsningsarmén med dess nio medlemmar mellan 80 och 95 kan medföra en märkbar uppryckning av Falupolisen är uppenbart. Det kan säkert var och en räkna ut. Men vad har polisen att tillföra i samarbetet- om något - eller blir samarbetet ensidigt?

Den som såg inslaget lade märke till att Frälsningsarméns lokalavdelning i Falun är akut nedläggningshotad grund av det ringa antalet medlemmar. Och här kan ju faktiskt polisen med sin stora numerär tillföra en hel del. Men mycket annat lär inte polisen kunna bidra med.

Polisen - Division Frälsning, jajamän!

Gulag-Kelmården tisdagen den 6 november 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: