måndag 22 oktober 2012

FOI och den hemlighetsfulla ryssen

.
Enligt uppgifter i media, idag torsdagen den 4 oktober 2012, har FOI i Saudiarabienprojektet betalat en halv miljon kronor i kontanter till en okänd hemlig ryss som bidragit med avgörande information för vapenfabrikens uppförande.

Utan tvekan en ryss som man inte vet vare sig namn på eller adress till...

Månntro vad det är för avgörande information om hur man uppför en vapenfabrik som den svenska ryssen bidragit med? Kanske kunskap om vilken sorts mejsel man ska använda för att dra in vänstergängad krysspårsskruv? Kanske har vi att göra med en svensk-rysk "timellare" som kommit att ha avgörande betydelse för "projektets framgångsrika genomförande."

Och han är knappast den enda svenska ryss som tillförskansat sig kontanter inom ramen för FOI:s verksamhet. Utan tvekan en angelägenhet av yttersta vikt för nationens säkerhet och därför väl värd att sekretessbelägga ...

Det är med andra ord som vanligt. Där sekretesstämplarna härskar, där florerar kriminaliteten. I SÄPO och FOI precis som på andra ställen. Och ännu värre: där råder carte blanche för inblandade skurkar.

Gulag-Kolmården torsdagen den 4 oktober 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: