tisdag 23 oktober 2012

Demokraturens nederlag

.
Så fick vi det demonstrerat igen - hur hjälplös och oduglig den svenska demokraturen är. Vårt partivalssystem som innebär att en stark eller hänsynslös ledare i toppen, med ett antal biträdande mobbares hjälp fyller vår riksdag, våra verk och departement med oduglingar som är ofarliga för deras egen position. Sedan kallar de detta för demokrati fast det egentligen är ett mobbarvälde, en diktatur.

Det har säkert skett fler gånger men förra gången det demonstrerades riktigt tydligt, och som jag drar mig till minnes, var julen 2004. Då var Göran Persson trött samtidigt som tsunamin slog till runt Indiska Oceanen. Ingen av dilletanterna runt omkring honom vågade, eller brydde sig om att, göra någonting för alla de drabbade människorna. Lajla Frejvalds exempelvis prioriterade att gå på annandagskonsert.

Nu på onsdag kväll, den 10 oktober 2012, kunde vi i TV4:s nyhetssändning kl 19, se hur Greenpeace:s aktivister sände direkt från sitt gömställe på vinden ovanför gasturbinen som ska ge Forsmarks kärnkraftverk reservkraft om förbindelsen med elnätet bryts. Då hade de uppehållit sig inne på Ringhals och Forsmarks kärnkraftverk i 30 timmar! Det skulle bli 38 timmar. Sedan kröp de frivilligt fram för att de inte orkade vänta på att bli hittade.

När polisen vädjade till dem med megafon att komma fram valde de att ge sig till känna. Förmodligen hade i egenskap av lekmän, och i tron att säkerheten var bättre, inte tagit med sig tillräckligt med mat och dryck och inte heller utrustning för toalettbestyr. Annars hade de nog varit kvar där än.

Alldeles nyligt har en analys från EU-kommissionen visat att det tar 1,5 timmar efter att kontakten med elnätet bryts tills svenska kärnkraftverk skenar, härdsmälta blir oundviklig och ofattbart mänskligt lidande och dito ekonomiska skador riskerar inträffa. Och alla som vet någonting om den här typen av anläggningar vet att det inte tar 30 timmar eller mer att slå ut elförsörjningen totalt. Det tar en kvart - för EN person som vet vad som ska göras.

Greenpeace aktivister har visat att det är lätt för 70 aktivister, utan nämnvärd träning eller specialistkunskaper, att ta sig in på två kärnkraftverk. De kunde lika gärna - om de hade velat - ha slagit ut samtliga svenska kärnkraftverk eller bringat samtliga svenska kärnkraftsreaktorer till en härdsmälta.

Och Ringhals uppenbarligen helt skamlösa chef, Eva Hallden, har mage att stå och säga i TV att det inte var någon risk för säkerheten trots att var och en vet att de här aktivisterna som ville visa på hur dålig säkerheten var, lika gärna kunde ha haft ett eller flera raketgevär, Carl-Gustaf eller liknande på ryggen, eller annat, och slagit ut samtliga kärnkraftverk från elnätet och kylningen till samtliga reaktorer.

Det som har utspelat sig framför våra ögon är vad unga, intelligenta och motiverade människor förmår, när de ställs emot levande begravda oengagerade och ansvarslösa sömngångare som bara väntar på att arbetstiden ska ta slut, så att de kan åka hem. Zombies som inte presterar någonting. För att de inte avkrävs att prestera någonting. För att den som i sin tur ska formulera kraven inte vet vilka krav som ska ställas och istället är mer fokuserad på sina förmåner av anställningen än på kvalitén i det arbete som han eller hon utför, därför att vederbörande i sin tur existerar i en helt kravlös tillvaro. En tillvaro i vilken förmånerna är goda men kraven obefintliga.

Det är verkan av de egennyttiga nollornas demokratur vi beskådar. Underlydande nollor är ofarliga för ledaren men kan heller inte prestera något.

Övervakning och säkerhet har upphandlats av utomstående. Den som upphandlar vet inte vilka krav som ska ställas, vad som ska utföras, när och varför. Den som ska leverera kan inte, eller bryr sig inte om att ta sig för att sätta sig till doms över nollorna som upphandlar, för då riskerar man att inte få några uppdrag. Däremot tycks dessa utomstående uppdragstagare inte skämmas över att ta bra betalt för att tillhandahålla tjänster som inte ger uppdragsgivaren den säkerhet som vore naturlig med hänsyn till anläggningens farlighet utan blott ger uppdragsgivaren en värdelös attrapp att visa upp.

Följaktligen betalar elbolagen stora pengar för odugliga övervaknings- och säkerhetstjänster som kan beskrivas på följande sätt:

Säkerheten är möjligen tillfyllest om en terrorist, oavsett sort, som vill skada anläggningen, har ordet TERRORIST väl inbränt med stora bokstäver i pannan och uppsöker vaktkuren och anmäler sig :

- God dag, vi har kommit för att slå ut den här anläggningen.

Inte heller då skulle den existerande säkerhetsorganisationen klara av situationen. Men kanske skulle det gå om man fick terroristerna att boka en tid någon vecka framåt, då man också kunde ha polisen på plats. Men det skulle naturligtvis bara fungera om "terroristerna" förband sig att komma med bil, dagtid, längs den ordinarie infartsvägen och på utsatt tid.

För den som bryr sig om i vilken sorts samhälle våra barn och barnbarn ska leva återstår just nu bara att böja sitt gråsprängda huvud och gratulera Greenpeace aktivister till en väl utförd insats, som klätt av den svenska demokraturen på skändligaste sätt. Samtidigt är det svenska folket att beklaga, som hellre vill stå kvar med huvudet i sanden och gömma sig för verkligheten eller fortsätta att fly till TV:s sportsändningar och ångestdämpande Let's Dance, intalande sig själva att

allt är väl - det finns absolut ingen anledning till oro .. .

Gulag-Kolmården torsdagen den 11 oktober 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: