måndag 22 oktober 2012

Åklagare med okänd mission

.
Det blir spännande att se vad som eventuellt kommer ut av åklagarna Gunnar Stetler och Berndt Bergers expedition till Schweiz i TeliaSonera / Takilanthärvan.

Blir det som vanligt? Det vill säga att tusentals miljoner kronor försvinner genom funktionärernas penningtvätt utan att någon i förtroendeställning eller någon politiker visar sig ha begått något brott, på sin höjd något mindre misstag?

Eller kommer beslaget av pengar, hur mycket det nu visar sig bli i slutändan, att resultera i ett motsatsförhållande mellan TeliaSonerafunktionärerna och Karimovregimen i Uzbekistan, vilka av allt att döma tidigare tillsammans har plundrat TeliaSonera?

Kommer Karimov att ge sig ut på jakt efter de forna kumpanerna, funktionärerna i TeliaSonera, efter att eventuellt ha blivit av med en del av stöldgodset?

Intressant blir då vilka brott de inblandade TeliaSonera-funktionärerna visar sig ha begått i Uzbekistan.

Blir det funktionärerna i TeliaSonera som med sin del av stöldgodset får täcka upp Karimovs förlust?

Eller blir det som det brukar bli i Sverige, att stats- och institutions- samt småspararägda TeliaSonera kommer att plundras på ännu fler miljarder för att täcka upp Karimovs eventuella "förlust", allt under hot om att förlora alla sina investeringar i Uzbekistan?

Gulag-Kolmården onsdagen den 3 oktober 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: