tisdag 25 september 2012

Illegitimt vinglande

.
Göran Lambertz uppträder, till synes oberörd, i SVT:s morgonsoffa idag, torsdagen den 20 september 2012. Han påstår, efter att Expressen publicerat hans mejlkorrespondens med de fyras gäng, att han ännu sommaren 2012 flera gånger bytt åsikt i fråga om Thomas Quicks eventuella skuld. Han försvarar att han bara pratar med ”de fyras gäng” för att informera sig om Quick-målen. Det är dem det är synd om, menar han. Det är de som ingen lyssnar på. Det är de som har blivit utpekade och anklagade för falskspel.

Men så är det ju inte. Det är dem som man har lyssnat alldeles för mycket på. Det är tack vare dem som en mängd mördare har fått fortsätta att gå lös på våra gator, och gör det än! Och det är de anhöriga som har blivit lidande, som har fått leva i ovisshet om vad som hänt deras anhöriga, och senare om vem som har mördat dem. Allt medan polis och rättsväsende har hjälpt de riktiga mördarna att komma undan.

En lekman som inte följt med, men som nu i efterhand försöker tränga in i de omfattande turerna kring justitiemorden som Quickmålen innebär, och som bara informerar sig via hörsägen, kan det naturligtvis vara förunnat att inledningsvis byta åsikt någon gång, beroende på vem han talat med senast. Men inte en lagklok och erfaren Justitiekansler och domare i Högsta Domstolen, som har tillgång till utredningarna och även har granskat dem.

Göran Lambertz är naturligtvis ingen oskyldig lekman som har förirrat sig i den juridiska djungeln. Han är istället en kallhamrad och durkdriven skurk som har kunnat gömma sig i vårt rättsväsende för att där leva på oss andra, för att sko sig själv och för att hjälpa sina kumpaner att komma undan straff för sina grova brott. För att kunna sälja rättvisa till den som betalar bäst. Därom torde knappast längre kunna råda något tvivel. Åtminstone inte bland dem som har följt med debatten.

Frågan är: Är han representativ för Högsta Domstolen och för den övriga domarkåren?

Gulag-Kolmården torsdagen den 20 september 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: