onsdag 26 september 2012

Good guy?

.
Kan man muta sig in i en diktatur som kokar sina medborgare och ändå vara en ”good guy” som kämpar för demokrati och rättssäkerhet? Det påstår Lars Nyberg, TeliaSoneras chefsplundrare.

Funktionärer som mutar sig in på en marknad och som tvättar stora pengar till de egna fickorna med hjälp av diktatorn kommer att ha mycket gemensamt med och mycket att försvara tillsammans med diktatorn.

De kommer alltid att vara rädda för att demokratiska krafter, eller en annan diktator, ska komma till makten eftersom det kan resultera i att de blir åtalade för mutbrott, fängslade och fråntagna de rättigheter man kommit över på olaglig väg.

I princip kan huvudmannens alla tillgångar i landet riskera att gå förlorade för att företagets funktionärer inte kunde motstå den slappa kontrollen som ett institutionellt ägande innebär.

Stora värden kommer att stå på spel för företaget. För företagets funktionärer ligger i potten ett fortsatt liv i ära, lyx och överflöd.

Jag vill mena, att arrangemanget, att använda sig av diktatorn i Uzbekistan för företagsplundring och penningtvätt, gör TeliaSoneras funktionärer, och därmed TeliaSonera, till diktatorns lojalaste soldater.

Hur kan man då vara en ”good guy”?

Gulag-Kolmården torsdagen den 20 september 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: