onsdag 22 augusti 2012

Lambertz mörkläggning

.
Vårt korrumperade rättsväsende försöker krypa ur Quick-skandalen genom att justitierådet Göran Lambertz får spela idiot.

Men Göran Lambertz är naturligtvis ingen idiot. En idiot lyckas inte ta sig fram till en post som först Justitiekansler (JK) och sedan Justitieråd.

Däremot finns det tyvärr inget motsatsförhållande i att vara Justitieråd och att samtidigt vara en servil och ryggradslös politruk som tagit sig fram i livet genom att ställa rättssäkerheten åt sidan, till förmån för önskemål från inflytelserika personer som kan främja, eller skada, ens karriär. Det saknas inte sådana ryggradslösa i vårt rättsväsende.

Göran Lambertz har nog aldrig trott att Quick är skyldig till de åtta "morden", varken när han som JK skrev sin famösa sovjetgranskning eller nu. Det har förmodligen ingen av domarna i de ursprungliga målen heller trott. Men de har alla känt maktens önskemål om att få Quick förklarad skyldig till morden, bland annat för att jakten på de verkliga mördarna ska upphöra.

Ganska likt häxprocessen som följde på styckmordet på Catrine da Costa med andra ord. I det fallet fick två läkare sina liv förstörda för att det kriminella brödraskapet nyttjade sin makt till att skydda en gränslös makthavare med faiblesse för att styckmörda prostituerade.

Avsikten med att Lambertz nu spelar idiot är att det korrumperade brödraskapet som till stora delar ödelägger det här landets rättsväsende vill fortsätta inbilla folket att Quick-målen var svåra och komplicerade. Det var de inte.

De var istället, som Hannes Råstam förtjänstfullt visade, ett antal klantigt och groteskt manipulerade brottsutredningar som fyllde sitt syfte därför att ett antal fega domare med gelehallon istället för ryggrad förstod att inte ställa några besvärliga frågor.

Det är ett sådant rättsväsende  som nu ska skyddas genom att en välutbildad och erfaren jurist som Göran Lambertz gör en femårings argument till sina. Rättsrötan ska skyddas och rättvisan ska fortsätta sin kräftgång.

Det "kostar" inget för Lambertz att fortsätta att med en drucken papegojas envishet hävda att helt värdelösa indicier är "bevis". Hans trovärdighet är redan körd i och med "sovjetgranskningen". Nu gäller det att rädda kumpanerna så att han i sin tur kan räkna med deras hjälp. Det är således som i vilken maffiaorganisation som helst.

Att sedan Lambertz "glider" i uppfattning om vad han har granskat och vad han inte har granskat förvånar väl ingen längre. Från att ha gjort en ordentlig genomlysning av alla fallen, via att ha specialgranskat två fall, till att vara överraskad över hur "rätt" han kommit... Hur han nu kan bedöma det med sina bristfälliga kunskaper om utredningarna
i målen?

Det kommer att bli en undersökningskommission om Quick-skandalen. Och den kommer att saboteras av nomenklaturan. Det blir som Leif GW Persson uttrycker det "en svart fars" och den kommer att användas till att låtsas söka efter "fel och misstag" som kan "förklara" Quick-katastrofen. Och så är det ju inte. Det är inte ”misstag” som åstadkommit Quick-skandalen. Den är istället resultatet av medvetet och planerat mygel och grov brottslighet inom och med rättsväsendets och nomenklaturans beskydd.

Så har de alltid gjort och så kommer de alltid att göra i Sverige. Tills de en dag har gått för långt. Då går det inte att backa filmen och då hjälper det inte längre att spela apa.

Bättre vore naturligtvis om vi kunde ta itu med brottsligheten inom rättsväsendet. Vi har faktiskt rätt till ett hederligt och fungerande rättsväsende. Och de, förhoppningsvis många, okorrumperade medarbetarna inom vårt rättsväsende ska inte behöva bli sammanblandade med, och svärtade av, de korrumperade.

Gulag-Kolmården tisdagen den 21 augusti 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: