onsdag 22 augusti 2012

Glorious Nation of Sweden

.
Den uppblåsta och självbelåtna bilden av Sverige som alltings förträfflighets hemvist på jorden fick sig en törn igen i veckan.

Svenska maffiaanstrukna mediaföretag har sedan varit fullt upptagna med att dölja de ultimata och avslöjande frågorna:

- Om olika myndigheter har trott sig göra rätt (Näringsdepartementet, Tillväxtverket, Vinnova, Stiftelsen för Strategisk Forskning) när de använt det allmännas pengar till lyxliv istället för verksamhet – varför har de manipulerat bokföringen genom att bokföra lyxlivet som seminarier och forskningsbidrag?

- Varför har inte ekobrottsmyndigheten gjort husrannsakningar på kontor och i bostäder och gjort beslag och säkrat bevis samt anhållit och/eller häktat de misstänkta som man gör med företagare för långt mycket blygsammare misstankar?

Det blir allt svårare att dölja att det sker för att Åklagarmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten är del av maffian och att det därför inte ingår i deras uppgifter att utreda när ”maffiabröderna och -systrarna” stjäl.

Våra korrupta media må ägna sig åt att vilseföra svenskarna efter bästa förmåga. På utlandet tycks dock inte den svenska brottslighetens lögner bita. Veckans turer i Assange-ärendet visar tydligt att det inte råder något tvivel runt om i världen om att Sverige är en korrumperad stat, styrd av skurkar.

Jag tror att vi närmar oss den verkliga internationella bilden av Sverige om vi tar filmen ”Borat” och byter ut ” Glorious Nation of Kazakhstan” mot ”Glorious Nation of Sweden” och därutöver skjuter in ”Carl” framför Borat och ”Bildt” efter. Då får vi en skoningslös men nog ganska rättvis bild av det svenska internationella anseendet: Carl Borat Bildt.

Att sedan de två i Assange-fallet inblandade kvinnorna har mästeradvokaten från Thomas Quick-målen, Claes Borgström, till målsägarbiträde är knappast ägnat att förvåna. ”Framgångarna” i Quick-målen visar ju tydligt att han står till förfogande för korrumperade staters skumraskaffärer. Uppdraget i Quick-målen hade knappast Josef Stalins favoritåklagare Andrej Vysjinskij skött ”bättre”.

Att Borgström fortfarande får kalla sig advokat är desto mer ledsamt och skamligt. Det förstärker den med tiden allt mer solkade bilden av medlemskap i advokatsamfundet. Inte längre en kvalitetsstämpel på en av rättvisans tjänare. Allt mer istället en kvalitetsstämpel på en korrumperad skurk.

Claes Borgström har själv i debattartiklar uttryckt skam över att vara med i samma samfund som advokater som kritiserat Thomas Quick-domar. Nog kan det vara tid att det prövas om inte Claes Borgström bör befrias från den skammen.

Gulag-Kolmården fredag den 17 augusti 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: