tisdag 14 augusti 2012

Den norrbottniska svinstian

.
Jag steg upp tidigt idag på morgonen, fredagen den 10 augusti 2012. Bland annat för att jag skulle skriva av en av de större nyheterna från igår på text-TV. Som regel ligger de större nyheterna kvar långt in på nästa dag. Men icke. Den var borta. Och ändå var det gott om plats på tablåerna.

Jag tänker på nyheten om att inte bara SSU i Norrbotten utan även SSU i Piteå nu beslagits med grova bedrägerier. Men nu hade alltså de politiska ”städarna” varit framme.

Det som tilldrar sig mitt intresse är den slappa och förlåtande attityden. SSU ägnar sig åt grova organiserade metoder för att plundra skattebetalarna. De har en historik som innefattar återkommande fiffel och grova bedrägerier. Vem minns inte att exempelvis den numera sedan länge pensionerade riksdagsmannen Tage G Peterson hade synpunkter på att han ännu för några år sedan fanns med i SSU:s rullar. Allt för att få upp medlemsantalet och lura till sig mer statsbidrag.

Det som mer specifikt gjorde att jag ville skriva av nyheten var formuleringarna som redovisade den slappa inställningen till bedrägerierna hos nationalsocialdemokraternas lokala ordförande Bengt Ek. Lite diffust tyckte han att kanske rättsväsendet så småningom skulle "behöva titta närmare på detta".

Och SSU:s i Piteå ordförande, som intervjuades i TV-nyheterna under torsdagskvällen, var inte alls särskilt oroad. Han visste att berätta att de skulle träffa kommunens folk och diskutera hur de skulle ”lösa” problemet…

Andra toner hade det varit om istället en företagare hade blivit beslagen med att ägna sig åt grova bedrägerier mot det allmänna. Då hade omedelbart anhållande och som regel även häktning tillgripits, i kombination med husrannsakningar och beslag i kontor och bostäder med kraftfulla åtgärder som beslag av barnens datorer.

Här i Gulag sitter till exempel, som jag tidigare berättat om, ungdomar som är försenade med att betala tillbaka sitt studielån om cirka etthundratusen kronor och som för detta har blivit internationellt efterlysta och så småningom inlåsta i fängelse.

Men SSU får återkommande syssla med sin många gånger grövre brottslighet utan att rättsväsendet gör annat än försynt tittar på fötterna, tittar bort osv. Det är klart att det blir så när polis, åklagare och domare inte ser sig som rättssamhällets företrädare utan som kollegor till SSU i ett och samma brottssyndikat. Och media rapporterar pliktskyldigast.

Att det senaste utspelar sig just i Piteå är inte heller konstigt. Där har ju de vuxna brottslingarna, som inte längre är SSU:are, gått i förväg och visat hur man förväntas bete sig som politiker i Sverige och det utan att bli straffad. Jag tänker förstås på Piteå-politikerna som överger åldringar och ålderdomshem på nätterna och som använder det lokala elverket till att stjäla Ekfors-bolagen.

Med sådana föredömen kan ju inte heller nästa generation politiker bli annat än grova brottslingar. Och det är nog ingen större skillnad mellan partierna heller. De här bedrägerierna pågår nog ganska aktivt i de andra partierna också utan att rättsväsendet gör något. Det är därför övriga partier tiger. Våra politiker, oavsett politisk färg, har dessvärre mycket mera gemensamt med varandra än med de väljare de låtsas företräda men istället plundrar i organiserad form.

Gulag-Kolmården fredag den 10 augusti 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: