tisdag 3 juli 2012

Dagens nonsenspris till Livsmedelsverket

.
Igår, måndagen den 25 juni 2012, var en av de stora nyheterna att livsmedelsverket varnade gravida, med flera, från att äta älgfärs, för att inte riskera att bli blyförgiftade. Bakgrunden var att Livsmedelsverket hade gjort en studie, för skattemedel naturligtvis, som visade att om man hade otur och ofta fick älgfärs som härrörde från platsen där skottet träffat, kunde man bli blyförgiftad. Livsmedelsverket avrådde därför barn och gravida från att äta älgkött om de inte visste varifrån på djuret färsen kommer och det kan ju ingen veta eftersom all färs blandas. Så i praktiken avrådde man barn, gravida och känsliga från att äta älgfärs.

När jag såg nyheten på text-TV tyckte jag att det var lustigt. Min lätt roade inställning övergick i förvåning och irritation när jag sedan fick se att detta svammel blev en av dagens huvudnyheter i medias nyhetssändningar.

Jag menar, hur stor nyhet är det? Och behöver man verkligen lägga ned skattemedel för att ta reda på något som alla redan vet? Behöver man vatten för att kunna segla? Skiter fiskarna i havet?

Det här ger ett intryck av att jägarna anfaller älgen från alla håll med hagelbössor men så är det ju faktiskt inte. Jag har jagat hela livet och aldrig varit med om att man inte noggrant avlägsnar alla tecken på skottskador, inklusive splitter. Det sker så långt det låter sig göras i samband med att älgen flås och hängs för att möra. En älg skjuts vanligtvis med ett skott. Utom möjligen när Livsmedelsverkets tjänstemän är ute och jagar. Och kanske också livsmedelsindustrins ledande funktionärer vilka antagligen är de som ligger bakom att den här studien gjorts.

Det blir mycket färs från en älg. Under styckningen, som i de allra flesta fall sker alldeles för tidigt, avlägsnas eventuella områden som är drabbade av skottskadan och kasseras. Övriga delar som ska bli färs blandas. Sedan blandas de när färsen ska malas, den blandas när den matas ut ur kvarnen och blandas åter när den packas för att senare blandas när den anrättas och slutligen ofta oupphörligen blandas under tillagningen och även under uppläggningen.

Risken för att någon återkommande ska drabbas av blyförgiftad älgfärs är således så mikroskopiskt liten att det förmodligen är större chans att vinna högsta vinsten i statens lotteri och spel, i vilka statens tjänstemän lurar spelberoende människor att slösa bort hela sin livsinkomst.

Det här är naturligtvis bara ännu ett exempel på hur den svenska korruptionen arbetar. Trängd av ett sjunkande förtroende, orsakat av att den svenska livsmedelsindustrin exporterar prima kött billigt, och säljer klistrat kött och åtminstone på sikt hälsovådlig grismat, med tillsatser vars konsekvenser är långt ifrån klarlagda, dyrt till svenskarna, har man lyckats få Livsmedelsverkets tjänstemän – och ledning – att tycka att det är en statlig angelägenhet att stötta livsmedelsindustrin, genom att hjälpa till att föra folket bakom ljuset.

Livsmedelsverket bör istället använda skattemedlen till att ta itu med livsmedelsindustrins hormonstinna och söndermedicinerade avfall som de matar i folket i brist på bättre förstånd eller på grund av total ansvarslöshet.

Undrar hur mycket skattemedel de här folkbedrägerierna har kostat?

Viktigare än att varna för älgfärs är nog att varna folket för opålitliga varningar från korrumperade myndigheter, som till exempel Livsmedelsverket, i just det här fallet lierad med en samvetslös livsmedelsindustri.

Ge även oss svenskar prima kött istället för att hålla på och manipulera oss. Annars blir så småningom följden att svenskarna slutar att köpa svenskt kött. Och vem kommer då att vilja ha det?

Gulag-Kolmården tisdagen den 26 juni 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: