lördag 30 juni 2012

Regerandet som skön statskonst

.
Enligt SVT:s Text-TV, igår onsdagen den 20 juni 2012, har regeringen i samråd med SÄPO kommit fram till att man ska höja säkerheten för Fredrik Reinfeldt genom att hindra bilar att ta sig fram längs Strömgatan, utanför Sagerska palatset och Rosenbad. Det ska ske genom att man monterar pollare av betong som hindrar att bilarna tar sig fram till den avstängda gatan.

På det jobbet ska man göra av med 18,6 miljoner kronor plus ytterligare 3 miljoner kronor till övervakningssystemet. Det är sannerligen en bedrift eftersom det inte kostar mer än 200 000 kronor att montera pollare i vardera änden. Lika mycket till för att förse några av dem med motordrift för att automatisera in- och utpassering. Därutöver maximalt 200 000 kr för övervakningssystemet. Det vill säga att hela systemet, fritt från obehörig dränering av statskassan kostar en miljon kronor medan Reinfeldt och SÄPO ska bränna upp 21,6 miljoner kronor på att skydda makten från folket!

Vän av ordning frågar sig varför det ska kosta så mycket om inte anledningen är den vanliga korruptionen som dränerar nästan all statlig verksamhet? Ska pollarna möjligen förgyllas? Och eftersom SÄPO är inblandat kanske de förgyllda pollarna ska förses med en bur av skottsäkert glas?

Det är naturligtvis bra om statsministerns säkerhet är tryggad. Men jag tror att pengarna hade gjort mer nytta för statsministerns säkerhet om de hade använts till att förstärka rättsväsendet som under senare år allt mer har fokuserat på att så billigt som möjligt, slentrianmässigt och godtyckligt, döma ett lämpligt antal personer, för att lura resten av medborgarna att rättsväsendet verkligen fungerar. På så sätt kunde pengarna istället ha använts i kampen mot den organiserade statsbrottsligheten.

Att döma av gårdagens TV-inslag om hur AP-fonderna använder skattebetalarnas pengar så tycks inte regeringen ha någon som helst kontroll över hur statens tjänstemän far fram med skattebetalarnas pengar – vare sig i AP-fonderna eller runt Sagerska palatset och kanske inte på något annat område heller.

Hur var det Carl Bildt uttryckte sig om ”sin” regering? Regeringen som gjorde regerandet till skön statskonst. J Det var, vill jag minnas, strax innan Carl Bildt och bankmaffian drev 100 000 svenska företag i konkurs för att skydda bankmaffian och samtidigt drev välståndet ur landet. Enligt min mening är det olyckligt att Fredrik Reinfeldt har valt att göra Carl Bildts regerings policy till sin egen.

Jag tror inte att det bästa sättet att höja säkerheten för statsministerns person är att han ska sitta som en förvirrad och handlingsförlamad snäll hund i Sagerska palatset, bakom förgyllda pollare inklädda i skottsäkert glas och gömma sig för folket. Bättre hade varit att ta itu med kriminaliteten i de egna leden och med bankbrottsligheten. Då skulle han inte behöva gömma sig. Och han skulle få en respekterad mans eftermäle istället för det som han hittills har gjort rätt för.

Gulag-Kolmården torsdagen den 21 juni 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: