lördag 26 maj 2012

Varför finns NATO?

.
NATO bildades en gång för att organisera, det som då upplevdes som den fria, världens försvar mot den galne och hänsynslöse socialisten Stalin och hans förmodade ambitioner, att likt sin tidigare bundsförvant Hitler lägga under sig, och förtrycka, större delar av världen.

Och så länge som Sovjetmakten och järnridån fanns kvar kan organisationen eventuellt ha haft ett berättigande. Men det är länge sedan de fiender som föranledde NATO:s bildande upphörde att existera. Ja, det är länge sedan som NATO har haft någon fiende över huvud taget.

Men organisationen biter sig fast i de amerikanska skattebetalarnas plånbok som en fästing, fast den inte behövs. Det här bör Obama göra någonting åt medan han uppfyller sina många olevererade vallöften. NATO bör upplösas och alla dessa militära funktionärer och strategiska rådgivare och analytiker med mera, som gömmer sig i organisationens lönelistor, bör antingen återgå i arbete eller skickas till arbetsförmedlingen.

De behöver inte leka krig längre eftersom det inte finns någon fiende. Om man inte löser upp organisationen finns det stor risk för att de provocerar fram någon fiende i någon barfotanation som man tror sig kunna rå på eller i någon förhållandevis oskyldig folkgrupp. Det kan ske som Hitler gjorde med sitt iscensatta falska angrepp mot Tyskland, vid vilket ett antal kriminella dödades och ikläddes uniformer för att lura omvärlden att Polen hade anfallit Tyskland. Alternativt kan det ske genom ett på liknande sätt arrangerat angrepp på World Trade Centers efterträdare. Gudarna skall veta, att det vore inte första gången något sådant sker i USA. Det är farligt för mänskligheten att ha så mycket psykopater undersysselsatta och under press att hitta på något fanstyg för att motivera sin existens.

Om inte Obama förmår driva frågan i USA bör i alla fall de konkursmässiga Europeiska länderna dra sig ur organisationen för att spara onödiga utgifter och för att försvara världsfreden. Vi har ändå FN och det räcker gott med det.

Gulag-Kolmården onsdag den 23 maj 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: