lördag 26 maj 2012

Skicklig utbildningsintrig

.
Allt sedan Palmes tid har svenska lärare berövats sina möjligheter att hålla ordning i skolklasserna, så att elever som vill göra det inte längre kan studera. Så genomgripande har kulturrevolutionen varit, att den som argumenterar för att en lärare ska ha möjlighet att hålla ordning i skolklassen, utan bli åtalad för att ha försökt, omedelbart stämplas som någon sorts vettvilling eller förespråkare för organiserad barnmisshandel.

Sedan följde Göran Perssons kommunalisering av skolorna. Måhända var propositionen undertecknad med någon av hans många pseudonymer?  Kanske i så fall ”Sopgubbe 48” eftersom en lärare, åtminstone numera, värderas lägre av arbetsgivaren än en sopgubbe. Och effekten har inte låtit vänta på sig. Skolorna utbildar numera i allt högre grad hel- och halvanalfabeter samtidigt som de producerar utbrända lärare.

Och nu har av allt att döma verket krönts av Gällivare Tingsrätt som konstaterat att en lärare dessutom får räkna med att tåla stryk…

Vad återstår för 68-vänstern att göra för att fullborda den svenska kulturrevolutionen innan haschångorna skingras? Tömma städerna och jaga ut befolkningen på landsbygden anförda av Pol Pot-kramaren Birgitta Dahl?

Gulag-Kolmården onsdag den 23 maj 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: