lördag 26 maj 2012

Skicklig integrationsintrig

.
I kölvattnet på Uppdrag Gransknings program om konflikten mellan svensk kultur och islamsk kultur, bland annat i fråga om synen på kvinnan och imamernas dubbelspel, följde en debatt i SVT:s Aktuellt.

Mången svensk måste ha satt kvällsfikat i vrångstrupen när den livserfarne integrationsministern Erik Ullenhag (fp) flaggade för att muslimerna skulle kunna få statliga bidrag för att utbilda imamerna i vad de redan vet. Att svensk lag och islamska regler är i uppenbar konflikt med varandra och muslimer i hög grad struntar i svensk lag när så är fallet.

Säkert trodde många att Ullenhag var både lättlurad och dum i huvudet. I själva verket tror jag att Ullenhag spelade sina kort skickligt och lyckade lura muslimerna att hugga på kroken som agnats med ett fett bidrag till ”utbildning av imamer”. Den kroken svalde de med hull och hår och det stämde bara allt för väl med många svenskars fördomar mot muslimer som bidragshungriga utnyttjare av systemet.

Föga anade muslimerna att den svenska politiken har lyft upp ena foten i luften i migrationsfrågan och bereder marken för att kunna sätta ned den i trygg förvissning om att det kan ske utan att trampa på en mina. För att våga sätta ned foten måste svenskarnas naiva syn på invandringen, grundlagd före Palmes tid – när vi var ett av världens rikaste länder – förändras så att inte den politiska karriären äventyras genom att man, med rätt eller orätt, blir utsatt för rasistdrevet i media.

Muslimerna gjorde verkligen självmål men det är inte så konstigt för Ullenhag spelade verkligen rollen av lättlurad och dum i huvudet mycket övertygande.

Men vilken psykopat har tänkt ut taktiken?

Gulag-Kolmården onsdag den 23 maj 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: