fredag 25 maj 2012

Naiva livstidsdömda svenskar

.
Vi som inte fann det mödan värt att titta på jätteviktig sport på TV igår kväll kunde istället titta på Kalla Fakta i TV4.

Vilken tråkig situation dessa naiva unga svenska pojkar hamnat i, eller försatt sig i. Av oförstånd måste man tro.

De anade nog inte hur starka och korrumperande krafter som ägnar sig åt sexhandel och trafficking i Filippinerna och andra länder. Kanske förstod de inte heller hur många poliser och höga tjänstemän, jurister och politiker som antingen har gratis klippkort eller egna ekonomiska intressen i sexhandeln eller lyfter mutor.

Den situation de hamnat i är mardrömslik. Att få bli politisk symbol för att man från Filippinsk sida gör någonting mot trafficking fast agerandet innebär motsatsen. Att staten försvarar de krafter som ägnar sig åt trafficking genom att använda svenskarna som falsk symbol för att man verkligen gör något åt saken. Tänk att kunna hamna i en sådan situation som innebär att de politiskt korrekta krafter som vanligtvis skulle kunna driva och bilda opinion i frågorna blir mycket svåra att vinna för sin sak och aktivera. Och att bli den filippinska statens symbol för att man gör något åt trafficking, trots att man istället, på den organiserade brottslighetens uppdrag, tar död på en farlig konkurrent, genom att tänja på lagstiftningen. En konkurrent som drev en konkurrerande, men långt ifrån lika hänsynslös verksamhet.
Nog är det ett för högt pris att betala för aningslöshet och naivitet – även om ens näring varit i utkanten av vad de flesta kan acceptera – att sitta hela livet i filippinskt fängelse.

Gulag-Kolmården torsdagen den 17 maj 2012

Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: