fredag 6 april 2012

Vart tog alla kloka statsmän vägen?

.
Jag har lovat att blogga om vilken framtid som väntar en statsbildning som tas över av korruption och kriminalitet. Men först ska jag sticka emellan med rubrikens travesti på Karl-Gerhards gamla slagdänga ”Vart tar alla vackra flickor vägen?”.

Politikerrollen har förändrats. Istället för att vara någonting som man sysslar med på sin fritid, eller en del av sitt liv, har politiker blivit något man är hela livet. Överavlönade människor utan livserfarenhet. Människor som aldrig varit ute i verkligheten. Oerfarna verklighetsfrämmande personer som tror sig kunna fatta insiktsfulla och kloka beslut om ett samhälle som de aldrig varit del av.

Kloka och hederliga män och kvinnor försvinner i den mobbarkultur som präglar de politiska partierna, just som en följd av valsystemen. Och ungdomsförbunden har utvecklats till gangster- och myglarskolor. Just de människor som vore bäst skickade att fatta kloka beslut för allas vår räkning drar sig från att delta i ett system som de just på grund av sin klokhet och insiktsfullhet avskyr. Och i deras ställe träder hänsynslösa och egennyttiga psykopater utan skrupler.

Vi måste ändra detta förlegade system och införa ett system där personens personliga egenskaper och kvaliteter kommer till sin rätt och partiboken kommer i andra hand. För att det inte bara ska bli ett kändis-race, blockerat av intelligensbefriade men egotrippade bimbos av bägge könen, bör vi kopiera det engelska systemet med lokala enmansvalkretsar. Då minskar kändisfaktorns betydelse och förståndets betydelse ökar. Den makten, som väljarna idag saknar blir med ett sådant system synlig. Idag ligger den makten hos anonyma Gruppenführer-typer i partiapparaterna. Dessa utslätade och klonade politruker har ingen hört talas om. Ännu mindre har någon valt dem. Idag ligger makten hos dem vilket är starkt odemokratiskt.

Sverige behöver ett parti med EN punkt på partiprogrammet – att rösta igenom en grundlagsändring för att införa personval.

Som andra punkt kan vara lämpligt att retroaktivt avskaffa preskriptionstiden för korruptionsbrott. Det skulle sannolikt vara starkt återhållande för den korruption som just nu förgiftar vårt samhälle och som dessutom är på stark tillväxt.

Om inte vi gör något åt saken har vi nog snart varken fungerande vård-, skola- eller omsorg. Ett fungerade, pålitligt och förutsägbart rättsväsende fritt från politisk styrning har vi förlorat redan tidigare.

Gulag-Kolmården den 6 april 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: