söndag 22 april 2012

Rättvisan och humaniteten

.
Idag fick vi in en äldre farbror i Gulag. 86 år gammal lär han vara, med rollator. Vid ankomsten bars han in av några väktare.

Varför är han här och inte på en anläggning som kan vårda honom? Här finns ju inte några sådana faciliteter.

Varför måste han ligga här på toalettgolven och bajsa ned dem, och sig själv, när han ändå inte klarar av att gå på toaletten?

Vi undrar alla vad han har begått för grova brott för att hamna här?

Vad kan han ha gjort för hemska brott som föranleder att man kränker honom på detta sätt?

- Har han attackerat någon trottoarcyklist med rollatorn?
- Har han varit med Obol-gänget och plundrat LKAB?
- Har han fått någon oskyldig dömd för åtta mord?
- Har han med hjälp av det politiska systemet stulit ett av landets bäst fungerande elverk?
- Är han målvakt åt Röda Korset?
- Är han styrelseordförande på Finansinspektionen och har gått för långt?
- Har han kränkt någon politiker eller statstjänsteman?
- Har han överskridit den nya aviserade pensionsåldern?
- Har han jobbat på Skatteverket och tubbat någon Stora-anställd att begå grov mened för att få en oskyldig satt i fängelse?
- Är han en kammarrättsdomare som tagit mutor för att fälla i ett skattemål där någon sålt en tillgång från en rörelse före skatt till en annan rörelse före skatt?
- Är han moderat kommunpolitiker från Solna?
- Är han ett kommunalråd som inte betalat kommunens vägbelysningsräkningar och istället hållit befolkningen i mörker?
- Är han generaldirektör för Energimarknadsinspektionen?
- Är han Ekfors tvångsförvaltare?
- Är det Peter Reiler som hjälpt tvångsförvaltaren i hans grova svindlerier?

Ja, här går spekulationernas vågor höga, när ett besked söker sig fram bland de intagna. Han sitter, eller ligger, här för olovlig körning. Det måste vara ett väldigt allvarligt brott att begå – olovlig körning – bara smaka på orden. Det måste ju vara i nivå med att gå mot röd gubbe eller köra utan säkerhetsbälte eller utan att ha betalat vägskatten. Det måste det ju vara eftersom ”rättsväsendet” finner det nödvändigt att kränka denna människospillra på detta sätt.  Jag trodde annars att det var ett brott som påtända narkomaner slentrianmässigt ägnade sig åt på daglig basis utan nämnvärd påföljd.

Beatrice Ask är vår justitieminister. Under hennes ministertid har viktiga lagändringar genomförts. Samhällets möjligheter att övervaka medborgarna och deras privatliv har stärkts, mer pengar har tryckts in i ett dysfunktionellt rättsväsende och möjligheterna att överklaga de kinesiska folkdomstolarnas avgöranden har kraftigt beskurits. Är vi intagna på Gulag-Kolmården så lyckligt lottade att vi på detta sätt, på första parkett, får bevittna ännu en framgång som Beatrice Ask kommer att bli ihågkommen för?

Hur är det Fredrik Reinfeldt? Klemar de bort åldringarna på ålderdomshemmen numera eftersom de måste börja bajsa ned fängelserna istället? Dags att döpa om Kriminalvårdsverket till Senilvårdsverket?

Konturerna av en fasciststat uttecknar sig allt tydligare. Leder statsminister Fredrik Reinfeldt (m) utvecklingen, eller är han dess fånge – en fripassagerare?

Gulag-Kolmården den 17 april 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: