onsdag 11 april 2012

FOI, MUST och ”entreprenörerna”

.
I kölvattnet på Ekots avslöjanden om dubbelmoralen kring vapenhandeln med Saudi-Arabien har mycket konstigt framkommit. Annat, ännu konstigare har det gläntats till. FOI-chefen har med uppbådande av all sin auktoritet, och en viss mängd indignation, ställt sig upp och kraftigt blåljugit svenska folket rätt upp i ansiktet.

Det har framkommit att den militära underrättelsetjänsten MUST finansierat FOI:s (?) svarthandelsbolag. Denna fråga tycks numera övergiven och ensamt guppande på vågorna segla bort medan media uppehåller sig vid idisslande om den i och för sig anmärkningsvärda politiska dubbelmoralen.

Att denna mycket anmärkningsvärda fråga om svarthandelsbolaget guppar iväg så där brukar betyda att det är där som den verkliga nyheten och de riktigt skumma affärerna döljer sig. Frågan överges kanske på grund av okunskap. Kanske på grund av enskilda journalisters och/eller redaktörers självbevarelsedrift eller andra förmedlade incitament.

Arrangemanget, sådant som det har rapporterats om, är fullständigt obegripligt – om inte det är tillkommet för att dölja de verkligt skumma affärerna, den verkliga åderlåtningen av de svenska skattebetalarna. Kom ihåg att det inte är vem som helst som kan beordra MUST att ägna sig åt de skumma affärerna inne på en annan myndighets område.

Nu vill vi gärna veta vilka skurkarna är bakom detta upplägg, vilka affärer man gjort och om möjligt även vilka skumma affärer man haft för avsikt att göra.

Intressant vore också att veta vilka andra närbesläktade upplägg som redan tidigare genomförts i statsapparaten. Staten må vara uppsamlingsställe för skurkar men är inte uppsamlingsställe för nobelpristagare. Koncept som fungerat inom statlig ”sidoverksamhet” har därför en benägenhet att återanvändas. Så vilka fler snarlika upplägg döljer sig under ytan och väntar på att upptäckas och avslöjas?

Gulag-Kolmården den 10 april 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: