tisdag 17 april 2012

En trimmad Scud med dumstrut

.
Helt överraskande, åtminstone för oss vanliga dödliga, tog Nordkorea i veckan, under stor medial show, över en natt klivet från medeltiden till 2000-talet. Hur ska man tolka det? Här är min version:

Efter att USA vände ryggen åt, och lät mörda, sin och Bush-administrationens kumpan från den kontrollerade rivningen av det problemtyngda World Trade Center, Usama Bin Ladin, har det blivit allt svårare för det militärindustriella komplexet att hålla liv i bilden av världens muslimer som alltings fiende. Den ännu pågående ”Arabiska Våren” som fått den ena efter den andra väst-stödda diktatorn att stå på näsan, har gjort det allt svårare för USA att veta vilket klaver man ska sätta ned foten i härnäst.

Det amerikanska militärindustriella komplexet, och administrationens säkerhetspsykopater, har sökt med ljus och lykta efter en trovärdig fiende, för att rättfärdiga sin existens och sin absurt stora andel av de amerikanska skatteintäkterna. Lovande provokationer mot Iran har så här långt inte burit frukt. Iranierna har visat sig allt för kloka för att låta sig provoceras till blockad av Hormuzsundet, trots upprepade grova kränkningar och provokationer. Västvärldens omfattande och unisona krigshetsande propaganda, okritiskt torgförd av västmedia, har så här långt varit tämligen bortkastad. Iranierna har inte gått i fällan och då hjälper det inte att den västeuropeiska och amerikanska fårskocken matas med propaganda, som går ut på att det är världens viktigaste sak att gå i krig med Iran.

Propagandan visar för övrigt upp ganska tydliga släktdrag, med den från dåtidens ledande naziststat, när dess ledare, en herr Hitler, en dag i september 1939, förklarade att Polen hade gått till angrepp och att man sedan kl 05:30 besvarade elden.

Men Nordkorea behöver yttre fiender lika mycket som det västerländska militärindustriella komplexet behöver det, så lösningen tycks ha blivit att donera en gammal trimmad Scud-missil, med tillhörande dumstrut, till Nordkoreanernas ledning, dvs deras militärledning. Möjligen, i vanlig ordning, med inbyggt datavirus som gjorde den självförstörande över en viss höjd. Eller glömde man bara att ta av dumstruten före uppskjutandet?

- The show must go on!

Gulag-Kolmården den 15 april 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: