onsdag 11 april 2012

Det alla tiger om

.
I Påskaftonens Aftonblad skriver Erik Wiman under rubriken ”Så skapade de en svensk seriemördare” om Thomas Quick. Slutraderna är nästan obetalbara:

”- Bergwalls erkännanden är lika trovärdiga som om du skulle erkänna att du mördade Olof Palme med kniv när han kom cyklandes på avenyn i Göteborg. Trots det fortsätter polisen att förhöra dig tills du har ändrat din historia så många gånger att du närmar dig Sveavägen i Stockholm.”

Bakom alla dessa enhälliga domar, alla lika dåligt underbyggda, döljer sig oerhörd sorg och tragik. Anhöriga som förlorat sina nära och kära. Ett rättsväsende som svikit dem, och oss alla, och som inte ens har schabblat bort möjligheterna att finna deras mördare, utan som rent ut sagt har SABOTERAT möjligheterna, att dels klara upp morden och dels hindra att deras mördare begår ytterligare mord. Allt för att dölja ett odugligt rättsväsendes tillkortakommanden. Och ändå är det inte aktuellt att vidta några åtgärder, som JK Anna Skarhed uttrycker det. Det är möjligt att det med nuvarande lagstiftning inte är JK:s sak att vidta åtgärder. Med det borde vidtas åtgärder. Det SKA vidtas åtgärder.

Det som bör ske är, att tjänstemannaansvaret för våra offentliganställda, för våra domare, nämndemän, åklagare och poliser med flera, ska återinföras, och återinföras retroaktivt, samt kombineras med avlägsnande av preskriptionstid. Då kan dessa oansvariga inkompetenta klåpare som tillsammans saboterat alla dessa mordutredningar straffas för sina illgärningar. Normalt anser jag, att retroaktiva lagändringar är ett oskick. Men det här är inte en normal situation. Det ska inte vara möjligt för lata och oansvariga brottslingar som leker domare, nämndemän, åklagare mm att gömma sig själva och sina brottsliga gärningar bakom Palme-erans omoraliska avlägsnande av tjänstemannaansvaret.

Ingen svensk offentliganställd brottsling ska kunna gömma sig bakom påståendet: det fanns inget ansvar så jag misskötte mitt uppdrag som jag ville.

- Ställ våra offentliganställda brottslingar till svars!

Gulag-Kolmården Påskafton den 7 april 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: