onsdag 1 februari 2012

Vill du berätta, Maud?

.



Maud Olofsson, många svenskar väntar på att få höra vilken roll Du, Centerpartiet och regeringen har spelat i fråga om ”ariseringen” av Ekfors Kraft och därmed besläktade frågor.

Många undrar naturligtvis

varför en kommun (Haparanda) kort innan valet 2010 kunde få ett undantag från ellagen stick i stäv med den politik som förts dessförinnan,

varför regeringen medverkade till att en kommun fick ett privat kraftföretag tvångsförvaltat, inte mindre än tre gånger utan reell anledning annat än för att ge kommunen som inte hade betalat räkningarna på flera år gratis vägbelysning,

varför regeringen, i ett land som ännu officiellt vill omtala sig som både demokratiskt och som varande en rättsstat, tvångsförvaltar ett litet kraftbolag så, att man tar alla intäkter och leker och lallar med dem till allehanda ändamål - utom de som tvångsförvaltningen ska ägna sig åt - samt lämnar företaget ensamt, utan intäkter, att sköta driften, samtidigt som regeringen med Din förre statssekreterare Jöran Hägglund som torped i Vattenfall, låter statliga konkurrenten Vattenfall försätta kraftbolaget i fråga i konkurs efter att staten tagit alla intäkter,

varför regeringen, som i alla sammanhang föder och skyddar banker som lånat ut svenska sparares pengar - inte till att utveckla svenskt näringsliv, utan till den grova internationella brottslighetens flashiga men ofta dödfödda jätteprojekt - inte kan se till att ett samhällsnyttigt litet företag som i allt väsentligt fungerar som ett föredöme, i en bransch som allt mer liknar en moralisk härdsmälta, kan finansiera sin verksamhet utan hellre ser till att utnyttja övermakten till att ruinera företagaren och låsa in honom i politiskt fängelse.

Ja, frågorna är naturligtvis många fler. Efter hand kommer mycket, om än inte allt, att komma fram, en servil, mörkläggande och propagandafixerad press till trots. Det kommer att bli en plågsam resa för alla inblandade. Som Du säkert förstår, står Ditt val mellan att kliva fram i ljuset och ta itu med frågorna eller att hanteringen blir dissekrerad ben för ben och stycke för stycke.

Jag tror att Du kommer att må mycket bättre om Du tar bladet från munnen och kliver fram i ljuset och berättar om spelet bakom kulisserna.

Det kan vara svårt att få utrymme för en sådan sak i vår centralstyrda och korrumperade press. Om Du vill ta klivet och lyfta frågorna, från kotterierna och det ljusskygga spelet i maktens boningars skuggor ut i ljuset är jag beredd att upplåta utrymme för Dig här på bloggen.

Jag tror att det vore klokt att göra. Efterräkningarna av och uppgörelsen med Ert förflutna riskerar annars att förstöra resten av inte bara Ditt liv.

Är Du intresserad av att ta den här möjligheten att komma vidare med Ditt liv? Hör av Dig till mig i så fall. Hör gärna av Dig i vilket fall som helst så att jag vet vad som gäller.

Övertorneå den 1 februari 2012
Mikael Styrman
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mikael.
Ta hjälp och stäm staten!!
Clas-Göran Simonsbacka är en man som med all säkerhet skulle kunna bistå med hjälp att stjälpa omkull politikerna, han har mnga gånger gått emot bla. EU.

Anonym sa...

Hej Mikael

En ytterst vänlig fråga:)
Gillar din blogg. och har följt den i många år.
Den behövs!
Jag undrar, hur många inlägg väljer du mellan, och hur många tar du ta bort.
Och om du väljer att ta bort dom, varför gör du det.
Eller tar du med alla?

Vänligen Magnus

Mikael Styrman sa...

Svar till Magnus:

Du menar kommentarerna?

Jag släpper igenom nästan allting. Åtminstone allt som jag tycker att främjar en fri debatt om annars censurerade frågor. Ett 60-tal osakliga och propagandistiska kommenterar låg jag på ett tag, från en och samma avsändare. Men jag publicerade dem sedan samlat för att läsarna skulle se att det var en kampanj från en person som nog inte skulle vilja få sin identitet känd av allmänheten - åtminstone inte i det här sammanhanget.

Några enstaka har jag stoppat när de bara innehåller upprepning av förenklade budskap som mina belackare manipulerar mobben med. Orsaken är mest praktisk. Det går alldeles utmärkt att stöta ur sig en mening som sedan kan kräva flera A4-sidor som svar för att bli begriplig och satt i sitt rätta sammanhang. Den tiden har jag inte och publicerande av sådant skulle göra bloggen ganska ointressant för de flesta, vilket förmodligen är avsikten med dessa kommentarer.
De förefaller också vara skrivna av politisk aktiva personer som låtsas vara utomstående eller allmänhet.

Den typen av kommentarer är dagspressen desto piggare på att publicera.

Men i övrigt slipper nästan allt igenom.

Anonym sa...

Maud skall ju, efter att ha lämnat uppdragen som centerledare och näringsminister, gudbevars nu inleda en karriär som egen konsultföretagare innebärande företagsrådgivning och tagande av styrelseuppdrag i företag.....

Hon inledde enligt tidningarna karriären helt nyligen med att gå en kurs hos Skatteverket om hur man startar ett aktiebolag......

Detta bekräftar ju bara det som man länge har misstänkt - hon har ju inte haft en susning om vad hon har uttalat sig och beslutat om som näringsminister!