lördag 18 februari 2012

Tänkvärd film

.
Jag fick ett tips om en tänkvärd film som behandlar existentiella frågor och vårt ekonomiska och monetära system och vad de för med sig och har för förutsättningar.

Filmen är lång, 200 minuter, på engelska med svensk text. Den kräver koncentration och avskildhet för att ge någon behållning. Jag rekommenderar alla att se den.
Den kan laddas ned på följande länk:

http://suprbits.com/index.php?page=torrent&id=639http://suprbits.com/index.php?page=torrent&id=639

Övertorneå den 18 februari 2012
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men Micke...att dra ner film så här är olagligt !
Inte uppmanar väl DU till stöld ?
;) /Vittula

Mikael Styrman sa...

Svar till Vittula:

Nej, faktiskt inte.
Det här är en icke-kommersiell film som är fritt tillgänglig på nätet för nedladdning.

Bland många andra saker som behandlas i filmen tas rådande samhällsordning upp, med dess konsekvenser - att vi lever på ett sätt som skulle kräva minst två jordklot, att snart sagt varje livsform snart är antingen hotad eller akut hotad. Att det i sin tur även hotar vårt släktes överlevnad.

Vidare behandlas att den formliga explosion av välstånd som vi upplevt under de senaste två-tre generationerna har möjliggjorts av tillgången till billig och lättillgänglig energi och olja även för andra ändamål än energi. Att vi nu är förbi peak-oil och samtidigt som de ändliga oljetillgångarna blir allt svårare och dyrare att utvinna ökar förbrukningen.

Vidare vilken utveckling vi kan förvänta oss, om vi inte kan förhålla oss till dessa svåra och obekväma frågor på ett intelligentare sätt än att på strutsens vis gömma huvudet i sanden eller på våra politikers vis inte tänka längre än näsan räcker, eller på sin höjd till nästa val.