tisdag 10 januari 2012

Regeringen mutade Mälarenergi

.
Regeringen mutade Mälarenergis politiker att obefogat säga upp Ekfors Energis balansansvar.

Inom kort på bloggen.
.
.

2 kommentarer:

Nätteknikern sa...

Angående regeringens "mutor", vad anser du om Svenska kraftnäts bredbandsutbyggnad som beställdes av regeringen? Jag har inte alla fakta men de byggde ett påkostat fibernät i sverige som enligt vissa operatörer inte går att använda alls. Istället använder de Skanovas fibernät.

Mikael Styrman sa...

Svar till Nätteknikern:

Jag är inte insatt i frågan. Om det ligger till som Du säger vore det naturligtvis mer än intressant att få veta mer som saken.

Vad jag däremot vet, är att det gjorts mycket dyrbara dumheter av våra politiker och deras underhuggare på bredbandsnätets altare.

Det har förvånat mig storligen att man exempelvis har byggt bredband på stamnätets linor och sedan gjort så undermåliga avtal att man inte kan sköta stamnätet. Förr behövde man bara ta elektriska och belastningsmässiga hänsyn för att kunna underhålla stamnätet. Nu har man en mängd operatörer med sig och det är nästan omöjligt att få arbeta på anläggningarna.

Man kan nog, utan överdrift, säga att hela landets elförsörjning äventyras för att Svenska Kraftnät håller på och lallar och leker bredbandsoperatör.