onsdag 18 januari 2012

Paniken sprider sig...

.
...och då börjar propagandaapparaten göra konstiga saker.

Varje land och varje tid har sina egna politruker och sina egna vanor.
Josef Stalins Sovjetunionen hade politruker som åkte runt på nätterna och sköt inbillade statsfiender till döds med nackskott.
Adolf Hitlers Tyskland hade motsvarande som med samma glada humör slängde in miljoner människor i gaskammare.
Fredrik Reinfeldts Sverige har - så här långt - journalister som inte granskar statligt maktmissbruk utan istället mörklägger sådant.

Läste Du Haparandabladet idag? Tittade Du på Nordnytt ikväll? Lade du märke till något konstigt?
- Alldeles riktigt.



Hörde Du klicket? Klicket från bankstermaffians censur - från saxen...
...när TV-politruken Ulrika Wänkkö klippte bort att jag sade att både jag och Ekfors är helt obelånade. Att jag inte har några skatteskulder alls. Att det bara är politiskt beslutade skatter föranledda av att staten ligger på bokföringen i Rottneby Bruk AB och Ekfors Mark- och Linje AB och därigenom hindrar oss att göra boksluten färdiga och röja undan de felaktiga skattebesluten. Men det nådde inte över nyhetströskeln i Nordnytt...

Och var är den journalistiska granskningen av att en människa som inte har några skatteskulder får alla sina fastigheter försålda på exekutiv auktion?

Det fick Du inte höra för skurkarna vill att Du bara ska få höra deras propaganda. De vill inte att Du ska få veta hur det verkligen är.

Var stolt.
Det betyder att de inte tror att Du är en skurk. De tror istället att Du är hederlig och skulle bli både rädd och förbannad om du fick reda på vad de håller på med. Därför får Du inte veta.

Inte veta att man först stulit 40 miljoner i intäkter genom tvångsförvaltningen,
sedan mätt ut alla mina fastigheter för en skuld som inte finns,
därefter annonserat ut alla fastigheter till samtidig exekutiv auktion den 11 januari.

Tiden mellan annons och auktion går åt till jul-, nyårs- och trettonhelgsfirande.
Och alla köpstarka skogsköpare är utomlands.
Alla fastigheter på en gång för att torpedera den lokala prisbildningen.

Vad tycker Du? Skulle det vara ok om man gjorde så mot Dig om Du inte lät maffian råna Dig godvilligt?

Är det ok att statens tjänstemän är kriminella?

Arlanda den 17 januari 2012
Mikael Styrman
.

16 kommentarer:

Ötåbo sa...

Det är ju din version av det hela, du tror att du har rätt.
Samhället kastar dig i fängelse gång på gång, det är som att hälla vatten på en gås.
Ge upp, förstå att det är DU som gör fel.

Mikael Styrman sa...

Svar till signaturen Ötåbo:

”Min version” - det framgår ju tydligt av materialet hur det förhåller sig med den saken. Men vems version är det stympade, censurerade och förljugna kadaver som har publicerats av media?

Det finns genom historien många exempel på stater som har tagits över av brottslingar som sedan har missbrukat maktens möjligheter. De slutar aldrig med det innan medborgarna tvingar dem. Och visst, under en tid kan de nyttja den till att sko sig och förfölja sin medmänniskor. Men förr eller senare möter de motstånd och då går det alltid likadant. Alla sådana där korrupta system går under. Antingen ger Ni Er iväg frivilligt från piedestalerna (vilket jag inte tror) eller så ska vi hjälpa Er därifrån (vilket jag tror blir fallet).

Istället för att hålla på och sprida sådana här irrläror kan Du göra en insats för att få åldringsvården att fungera istället...

Anonym sa...

Sovjet mördade i huvudsak sina egna invånare - Hitlertyskland mördade i huvudsak medborgare i andra länder, särskilt de i Polen och Ukraina och Baltikum.
Detta skildras bra i "Den blodiga jorden" av en brittisk ´historisk forskare, du verkar ju intresserad.

Anonym sa...

En sak kan man kanske ändå hoppas! Det kommer även för för dagens makthavare, ett Nürnberg.
Kanske finns det en domare Lawrence någonstans i dagens rättsystem. Domare Freisler kan inte alltid vinna.

Anonym sa...

Mikael låt inte missunnsamma Övertorneåbor tro att deras förlegade sossetänk är det rätta.
Visa dem att det inte ska löna sig att slicka uppåt och sparka neråt fr att nå kommuntoppen. Visa dem att stiftar man lagar ska man följa dem.
Jag vet med mig att du har ett stort stöd i stora delar av Sverige, tom. i Tornedalstäta Malmfälten har de fått upp ögonen för hur illa du blir behandlad.
Var stolt och rak i ryggen, du hjälper många Mikael.

610 sa...

Bor söderöver så jag får inte Haparandabladet förrän
på onsdagar och måndagar. Följdaktligen läste jag tidningen idag onsdag och måste förundras hur en del människor är funtade som beter sig som de som framträdde i tidningen. Likt dreglande, triumferande gamar
med lysande dollartecken i ögonen kastar de sig över ett nedfällt byte för att basunera ut: "jag har pengar, jag vill ha mer pengar, jag vill köpa Ekfors nät." Detta gäller såväl privata som politiska gamar.

För att inte tala om artiklarna med krigsrubriker i H-bladet.Glada som barn på julafton frossar de i
spekulationer att det äntligen är slut med Ekfors: "Vi som kämpat så länge är nära en seger nu" är nog andemeningen i artiklarna.

Undrar om de s.k. journalisterna sover gott om natten och känner stor tillfredsställelse att ha varit en i drevet i försöket att krossar en man och hans företag.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Tack, det är mycket intressant att studera, för att se om vi med hjälp av historiens exempel kan undvika att fullborda katastrofen genom att se och kunna identifiera den i tid - även när den inte är identiskt lik de tidigare katastroferna. Jag ska spana efter ”Den blodiga jorden”.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Det är klart att det kommer ett Nürnberg för dem. I en form eller en annan. För allas vår skull förhoppningsvis förr snarare än senare.

Hoppas att finns det en Lawrence i rättsväsendet som vi väntar att ska kliva fram. Och finns det inte det får vi väl importera en, som man fick göra till Nürnberg-rättegångarna.

Det finns ingenstans skrivet i sten att domare Freisler-typerna ska vinna. Men det kanske skulle behöva forskas i om han möjligen tillbringade sina somrar i Sverige eller om möjligen doktor Mengele hade kommit längre i sina beryktade experiment i Auschwitz än man hittills vetat. Situationen i den svenska domarkåren indikerar möjligen att Mengele varit framgångsrik i att klona Freislers avkomma. Men varför den hamnat i Sverige återstår i så fall att förklara. Kanske beror det på att vi aldrig gjort upp med vårt nazistiska förflutna i Sverige.

Anonym sa...

Skyltar Styrman, mera skyltar!

Det var de som gjorde dig känd, inte bara i Tornedalen utan i hela Sverige, ja till och med ute i Europa uppmärksammades din självutlämnande kampanj för att rädda dina ljustörstande medmänniskor från överhetens oförstånd och illvilja, som orsakade att mörkret sänkt sig över människorna i din hembygd.
De skyltar som inte lyckades övertyga Maud Olofsson om din missförstådda storhet, kanske kan få Annie Lööf att se ljuset.
Hon ser ut att vara mottaglig för en ödmjuk samhällsmedborgare och trogen skattebetalares argument.

Mera skyltar, Styrman!

/ Karl

Korruptionen är utbredd sa...

Betalar du utgifterna och förvaltaren tar inkomsterna i ekfors? Du får fakturera förvaltaren för dina utgifterna?

Mikael Styrman sa...

Svar till Karl:

Skyltar ja... det är ju inget självändamål. Men vad ska man göra när lagarna ställs åt sidan, när man står ensam mot en korrumperad och självsvåldig övermakt utan den hjälp som till exempel en kritiskt granskande press skulle innebära. Jag skulle gärna använt någon annan metod om jag kommit på någon. Och att bara lägga sig på rygg och låta skurkarna plundra oss kom inte på fråga.

Mikael Styrman sa...

Svar till Korruptionen är utbredd:

Vi har skött driften fram till slutet av november. Vi har inte fått ett öre i ersättning och inte heller fått något bidrag från regeringens tvångsförvaltning till skulder, räntor, amorteringar, löner, skatter eller till något annat heller för den delen.

Pengarna delar av allt att döma Johan Gullesjö och Reilers Ingenjörsbyrå på. Förmodligen rinner en del iväg till mutor till Yvonne Fredriksson och Göran Morén. Ingenting har gått till drift- och underhåll av nätet.

Anonym sa...

Ja det låter ju sanslöst otroligt att de kan ta alla intäkter och ni får sköta driften, Samt att de tar bokföringen så ni inte kan göra deklarationer och sedan sköntaxera.
Hur kan det få gå till så i en rättstat, Finns det ingen övermyndighet som kan granska det hela ? Sverige som är mästare i myndigheter.
SD

Mikael Styrman sa...

Svar till SD:

Sverige är nog ingen rättsstat. Det är bara en myt som den organiserade statsbrottsligheten matar oss med så att vi ska sitta still i båten och låta oss plundras.

”Sitt nu still i kastrullen lilla groda, så ska allt bli så bra, så bra, när vi har kokat dig.”

Anonym sa...

Anmäl sverige till europadomstolen, Det har ju blivit fällande dom tidigare mot Sverige.
SD

Mikael Styrman sa...

Svar till SD:

Det skulle locka mer om det gick att åtala vissa svenska politiker som är inblandade inför den internationella krigsförbrytartribunalen i Haag eller annan internationell domstol.