måndag 9 januari 2012

Om Kfm:s exekutiva auktion den 11 januari

.
Som så mycket annat i Sverige tycks upplägget av den här exekutiva auktionen vara korrumperat.
I grunden finns utdömt styrelseansvar för två av Ekfors-bolagen.
Bolagen har tryckts i konkurs av skatteverket.
Varken skatteverket eller konkursförvaltaren har brytt sig om att fastställa skatterna rätt eller bestämma huruvida bolagen kan betala skatterna själva.
Konkursförvaltaren har omhändertagit bokföringen och trots upprepade löften därom inte lämnat ut den varför inte bolagens skatter och skulder samt bolagens betalningsförmåga har kunnat fastställas.

Sedan har kronofogden lagt sig som en död katt över ägarens/styrelsemedlemmens tillgångar genom opåkallade utmätningar.

Nu har man strax före jul satt ut alla fastigheter till exekutiv auktion den 11 januari.
Mellan annonsen och auktionen infaller jul-, nyårs- och trettonhelgerna, men nästan inga bankdagar.
En stor del av den kundkrets som finns på tillgångar av den här typen är på semester vid den här tiden.
Många är utomlands, exempelvis i Thailand.

Jag menar att detta, med till visshet gränsande sannolikhet, är ett utslag av korruption.
Kronofogden har antingen blivit mutad av en spekulant att försälja fastigheterna vid en tidpunkt då konkurrensen kan vara svag och fastigheterna gå billigt, eller så har kronofogden blivit tubbad av någon inom administrationen och/eller politiken att göra så, i syfte att skada mig. I så fall mest troligt därför att jag har påtalat grov outredd ekonomisk brottslighet som emanerar från det politiska systemet.

Jag håller statsminister Fredrik Reinfeldt ytterst ansvarig för detta.
Enligt min mening är Sverige så toppstyrt att det inte finns någon möjlighet att en exekutiv auktion skulle kunna genomföras på ett sådant här ur rättssäkerhetssynpunkt stötande sätt utan att ha regeringens och Fredrik Reinfeldts välsignelse.

Övertorneå den 9 januari 2012
Mikael Styrman
.

6 kommentarer:

Stoppa smot och heja HV sa...

En sak har jag grunnat över länge. Kan man sälja ett nätbolag som inte har koncession. Värdet msåte ju vara minimalt. Enbart en köpare som gränsar till aktuellt område kan ju anse det värdefullt. Är det inte ett brott mot lagen att inte försöka få ut så mycket som möjligt för en tillgång vid en konkurs.? Borde inte konkursförvaltaren förslt få koncession? Tillgången stiger då i värde!!
Tvångsförvaltaren har ju också haft tid att begära koncession!

Mikael Styrman sa...

Svar till Stoppa smot och heja HV:

Ja, det är mycket som inte är genomtänkt ikring de här tvångsförvaltningarna. Det primära har varit att orsaka skada. Sen tycks det ha blivit en överraskning att man måste hålla saker och ting fungerande också.

Det påminner inte så sällan om när mycket små barn hoppar hage på skolgården. När mobbaren inte vinner så ändrar han reglerna under lekens gång, förlorar han ändå ändras reglerna igen, upprepade gånger. Och när han ändå förlorar får den andre stryk.

En del barn blir aldrig vuxna.

De fortsätter att hoppa hage och fuska, men med statlig anställning, eller politiskt uppdrag, med hög lön och goda förmåner. Men de lär sig aldrig hoppa hage.

Anonym sa...

Kan du inte fortsätta leka kurragömma med Kronofogden som du har gjort så många gånger tidigare, då en del av dina tillgångar har varit föremål för exekutiv auktion. Då har du minsann lekt stor herreman, avsiktligen låtit bli att betala dina skulder och på så sätt tvingat fram en exekutiv auktion, där du sedan med en överlägsen min själv köpt tillbaka de som varit till försäljning och det dessutom till ett överpris. Det är någonting elakt över ditt sätt att finnas till.

Anonym sa...

Visst ärdet planerat!! Hade de satt ut auktionerna innan årsskiftet hade fler spekulanter kommit till auktionen för att kunna investera i överskjutande kapital på rätt sida om årsskiftet.
Nu är det överskjutande kapitalet bortskattat och mindre kapitalstarka spekulanter har inte möjlighet att gå in med samma ekonomiska muskler eftersom de står inför en stundande lågkonjunktur och kapitalet är bortskattat.

Stå på dig Micke!!

/7 Mange

Anonym sa...

Men om jag fattar det rätt så måste det ju gynna dig, om det inte finns penningstarka köpare på plats, är det ju lättare för dig att köpa tillbaka allt.
Ser nu i tidningen att "rond 1" gick till dig, du har köpt tillbaka en del redan.
Tycker du talar mot dig själv i inlägget om du vill behålla fastigheterna?
/Vittula

Mikael Styrman sa...

Svar till Vittula:

Ja, om man vill köpa tillbaka fastigheterna bör det gynnas av att andra lägger låga bud. Men, om man inte kan köpa tillbaka fastigheterna och de säljs ut till låga priser då blir man plundrad och ruinerad.

Den här auktionen har föregåtts av, eller snarare förberetts genom att man konfiskerat alla företagets intäkter i femton månader. Sedan har man tryckt två dotterbolag i konkurs och lagt död hand på bokföringen i dem så att inte deras bokslut och skatteärenden kan rättas till. Dessa till stor del felaktiga skattebeslut tar man inte ut av de två företagen utan använder dem som tillhygge mot chefen istället och säljer hans fastigheter. För att vara riktigt säker på skatterna inte ska kunna betalas och fastigheterna inte kunna försvaras mäter man ut alla fastigheter under ca ett års tid.

Sedan sätter man ut fastigheterna till försäljning under en tid då fastigheter aldrig säljs därför att det garanterat är låga priser då - tiden från jul till trettonhelgen. Låga priser eftersom alla är på semester då, ofta utomlands, har investerat bort pengarna, bara helger osv.

Utan intäkter i företaget pga statens konfiskation, med bankkontona länsade av Kfm och med alla fastigheter utmätta - hur ska man kunna försvara fastigheterna vid en exekutiv försäljning? Så såg psykopaternas strategi ut. De var helt övertygade om att jag inte hade en möjlighet att försvara dem och därför skulle ruineras av de låga skambuden. Och någon i förväg tipsad - förmodligen partipolitiskt aktiv eller åtminstone pampnära - person får tjäna 15-20 miljoner på att ägaren bakbundits.

Det här är grov organiserad brottslighet. Den blir inte mycket mer organiserad än så här.
Och vad kommer Sveriges korrumperade åklagarväsende och dito ekobrottsmyndighet att göra åt det här?
- Garanterat ingenting. En korp hackar inte på en korp. Men en anmälan kan ändå vara på sin plats för att synliggöra rättsstatens sammanbrott.

Det här är inte klart än, men vi har som Du säger vunnit rond ett. Hade vi förlorat idag hade fastigheterna varit borta för tid och evighet. Nu kommer nästa rond mot den organiserade brottsligheten - att få de felaktiga skatterna rättade, vidta adekvata åtgärder mot den som eventuellt försöker hindra det samt få lös konfiskerade tillgångar från staten för att företagen ska kunna betala den rätta skatten till staten och jag få tillbaka mina fastigheter - från staten.

Varför kommer ordet maffia på mina läppar?