onsdag 4 januari 2012

Ministären Reinfeldts rättsmedvetande

.
Så var det dags igen. Innan alla kunder ens hunnit få tillbaka strömmen efter julhelgens oväder - för 10 dagar sedan - är det dags igen.  Enligt de tre stora kraftbolagen, som omhuldas av våra myndigheter och vår regering, är i skrivande stund 28.000 hushåll strömlösa igen. Enligt bolagens egna uppgifter fördelar de sig med 13.548 hos Eon, 3.786 hos Fortum och 10.737 hos Vattenfall. Samma bolag - naturligtvis - har samtidigt även tusentals hushåll strömlösa i Finland - oklart dock hur många eftersom en del stängt av sina informationssidor.

Och i Sverige står tågen igen eftersom det lovats snöfall. I ett land som genomkorsas av norra polcirkeln.

Och i vanlig ordning är den svenska nazismen strängt upptagen med att under femton månader (hittills) konfiskera alla intäkter och tillgångar för Ekfors Kraft AB, som aldrig har några långa elavbrott, trycka bolaget i en politisk konkurs, konfiskera huvudägarens alla tillgångar, för att nu sälja allt samtidigt på exekutiv auktion den 11 januari.

Auktionen, i sin tur, sker efter att ha annonserats strax före jul - med julhelg, nyårshelg och trettonhelg mellan annons och auktion, praktiskt taget utan arbetsdagar mellan annons och auktion, och vid en tid då alla köpare är på semester, många utomlands.
Gammal etikett - oförändrad politik

Det är långt ifrån säkert att Fredrik Reinfeldt längre förstår vad det är som händer. Han tycks fullt upptagen med att läsa de numera, i den politiskt kontrollerade pressen presenterade, veckovisa opinionssiffrorna för hans nya moderater, vilka enligt honom ska vara statsbärande parti. Under hela min livstid har statsbärande parti varit ett skällsord bland alla demokratiska krafter och har avsett odemokratiska krafter.

Människors realiteter har kommit helt i skymundan. I en nation i fritt fall, med allt svårare förhållanden för vanliga människor - de som inte tillhör Politiken - är den politiska noblessen, och de gaskammarinkastare som tjänar dem, fullt upptagna med att sko sig själva efter bästa förmåga.

I likhet med Tysklands judar som utestängdes från arbetsmarknaden har även jag fått näringsförbud. För att ha sett till att elförsörjningen fungerar och för att inte ha gett upp mitt företag när de nazistkontrollerade bankerna sade upp lånen för att kunna genomföra en konfiskation.

I april 1933 blev det, under Adolf Hitlers ledning, accepterat att handla i judiska butiker i Tyskland utan att betala samt att bojkotta judiska butiker. I december 2011 blev det, under Fredrik Reinfeldts ledning i Sverige, accepterat för lokala nazistpolitiker att tillgodogöra sig vägbelysningstjänster utan att betala för dem - med statens hjälp. 

I valet 1933 fick nazisterna 17,3 miljoner röster motsvarande 43,9% av rösterna, i Tyskland. Men om man skulle ha hållit val i Tyskland hösten 1945, bara tolv år senare - när hela landet stod i ruiner i alla ordets betydelser - skulle det inte ha blivit många röster.

Det var alltså det här som alliansregeringen avsåg med att de skulle utgöra ett regeringsdugligt alternativ.

- Sieg Heil, Friedrich !

Du är absolut en fara för det här landet och för alla som vill utveckla det här landet genom att driva företag i det. För mig råder inte minsta tvekan om att Din tid som politisk ledare i Sverige kommer att ta en ände med förskräckelse.

Gammal etikett men aktuell politik

Övertorneå den 4 januari 2012
Mikael Styrman
.

3 kommentarer:

Jan Lilliesköld sa...

Har alltid beundrat ditt ordval och ditt sätt att skriva, måste dock påpeka stavfelet du gjort i detta inlägg, Sweinfeldt blir säkert upprörd om du skriver hans namn fel, skulle själv bli det.

Jan Lilliesköld sa...

Ber om ursäkt för min egen oförmåga att stava rätt, skall naturligtvis vara Schweinfeldt.

Mikael Styrman sa...

Svar till Jan Lilliesköld:

Jag kan nog inte uttrycka mig så om Fredrik. Det tangerade gränsen det jag skrev tidigare.

Men det är nog viktigt att utsätta Fredrik Reinfeldt för mycket tydlig och klar kritik. Att döma av en del uttalanden som han gjort är markkontakten i farozonen och vi måste hjälpa honom att bibehålla den.

Jag tror att Fredrik är en ganska hygglig pojke som har hamnat i dåligt sällskap. Och jag tror, men det är ju som jag tror, att han har blivit förvånad över det hårda motstånd som de korrumperade krafterna bjuder mot förändring till deras nackdel.

Situationen är säkert periodvis påfrestande. Och det finns säkert krafter som inte vill hans bästa och som försöker fördunkla hans omdöme.

Han har inte byggt upp den rättsröta som finns i staten utan den har han fått ärva - säkert oönskat. Men när han nu är där han är, så måste han hantera rättsrötan.
Då duger det inte att falla undan för den. Man riskerar då att hamna i väldigt konstig dager när alla pusselbitarna finns på bordet.

Om inte vi kan få Fredrik Reinfeldt att resa sig upp, räta på ryggen, och ta striden med de kriminella krafterna som biter sig fast i statsapparaten kommer någon annan att måsta ta den striden. Och den vägen är mycket längre.

Det är uppenbart, även för en utomstående betraktare att alliansregeringen försökt ändra på vissa påtagliga missförhållanden och att de korrumperade krafterna då saboterat verksamheten.

Det är viktigt att Fredrik Reinfeldt känner att han har stöd i strävandena att bryta sönder korruptionen i staten och att vi inte accepterar att han lägger sig platt och låter dem hållas.