onsdag 18 januari 2012

Kristinehamn = Övertorneå = Haparanda

.
Jag tittade på Uppdrag Granskning ikväll. Det är väl för sorgligt. Samma skit överallt.

Subventionerade campingar och hotell som byggs och iordningställs av kommunerna för många miljoner kronor skattepengar. Som sedan säljs, eller skänks, till i förväg utsedda privata köpare, utan ordentliga upphandlingar och vilka därefter subventioneras av kommunerna. Ibland är motprestationen pengar under bordet till ledande politiker, ibland politisk lojalitet från politiker i oppositionen. Och ibland tycks affärerna bara vara drivna av dumhet och ansvarslöshet. Men vanligast tycks vara att ett fåtal är invigda och att fakta döljs för övriga - i den mån de har vett att efterfråga fakta.

Och i Kristinehamn lika väl som i Haparanda säger man som Sven-Erik Bucht att om lagen ställer till svårigheter så kringgår man den.

Och i Kristinehamn, liksom i Haparanda och Övertorneå, trakasseras och mobbas den som ifrågasätter misshushållning med allmänna medel eller motsätter sig rovdrift eller våldtäkt mot privata företag vilket maktgalna och maktberusade politiker ägnar sig åt.

Övertorneå 18 januari 2012
Mikael Styrman
.

3 kommentarer:

Anonym sa...

I Haparanda har vi vår andel av mygelaffärer, tex Kukkola restaurang & camping anläggning som såldes för en spottstyver till en annan politikerfamilj.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Ja, Haparanda utmärker sig.
Med reservation för att jag naturligtvis inte känner till alla Sveriges kommuner känns det som om Haparanda är en sorts Sveriges Tbilisi, där den ekonomisk-politiska kriminaliteten impregnerar allt, inklusive polis, åklagare och domstolar.

Det är naturligtvis ingen slump att den statsstödda plundringen av de utländska bärplockarna har Haparanda som epicentrum.
Och det blev närmast komiskt att pengarna till projektering av ett nytt fängelse i Haparanda förskingrades - vad annars?

Jag har en del egna erfarenheter av vilka uttryck den här ekonomisk-politiska kriminaliteten tar sig som jag snart ska förmedla. Den har legat i röret någon vecka nu men jag har varit tvungen att prioritera att ägna tid åt att värja mig mot förbrytarstatens terror. Men det kommer snart.

Anonym sa...

Såg programmet, Det var ju uppenbart att de var mutade.
SD