tisdag 31 januari 2012

Hundramiljardersläget

.
Klicka på bilden för bättre detaljrikedom


Jag skulle länka till den ovan illustrerade artikeln i Dagens Industri som fanns i papperstidningen idag, men på nätet fanns den inte...

Regeringen har gått med på att Sverige ska ansluta sig till EU:s stabilitetspakt.
Sverige, eller rättare sagt skattebetalarna, ska enligt uppgifter i media
låna ut 100 miljarder, till en ränta på 0,1 %,
för att låntagaren i sin tur ska låna ut pengarna mot en ränta på 3%
till en låntagare som inte inte får låna av någon annan mot lägre ränta än 30%.

Alltihop till ett av politisk egoism orsakat konkursbo vars återbetalningsförmåga är synnerligen tveksam.

Som motprestation (!?) får någon representant för Sveriges regering sitta med i någon salong och utan rösträtt. Och vad ska vi - skattebetalarna, era uppdragsgivare - ha för nytta av sådant trams?

Det här tarvar en förklaring och regeringen har inte ens presterat en ansats till förklaring till varför och hur det kommer sig att man kan handskas så till synes vårdslöst med så mycket skattemedel.

Det här duger inte, Fredrik Reinfeld och Anders Borg!
Sluta föra oss bakom ljuset och börja tala sanning.

Sveriges skattebetalare har rätt att få veta vad det här handlar om och Ni har skyldighet att upplysa oss om det.

Övertorneå den 31 januari 2012
Mikael Styrman
.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är fult av Fredrik att ljuga...

http://avpixlat.info/2012/01/31/sverigedemokraterna-ku-anmaler-fredrik-reinfeldt/

Anonym sa...

Rheinfeldt är anmäld till konstitutionsutskottet KU av Erik Almquist SD för att ha lämnat felaktiga uppgifter.
http://www.radda-sverige.nu/tt-tidningarna-tiger/
Rune

EU och korruptions hatare sa...

Det var därför s hade så brottom att avsätta ljugholt och tillsätta en ny partiledare som är possitiv till nya sovjetunionen. Vi har bara sett början av förfallet ännu.

http://www.youtube.com/watch?v=myzgAHVBg_s&feature=player_embedded

Mikael Styrman sa...

Svar till EU och korruptionshatare:

Ojdå, det där såg inte roligt ut. Är det sant? Har galenpannorna i EU hittat på ett sådant där förslag? Det är väl inte galenskap att föreslå något sådant. Men det är fräckt och skamlöst ohederligt, helt odemokratiskt och tyder på total likgiltighet inför lag och moral.

Tänk att man, jag själv också, har ägnat åratal eller snarare decennier, åt att varna för vådan av kinesiska folkdomstolar. Och så måste man bevittna att en borgerlig regering bekänner sig åt EU-förslag vars värderingar och konsekvenser på lite sikt utesluter varje annan räddning och juridisk upplösning än just en folkdomstol. Med den inslagna kursen i frågan om de europeiska politisk-ekonomiska svindlerierna kommer detta nämligen med stor sannolikhet så småningom att sluta i en folkdomstol av ett eller annat slag. Det är för sorgligt vad vi satt vår lit till.

Beträffande socialdemokraterna är det mycket enkelt. De har manövrerat på ett sätt som gör att de inte längre har, och knappast heller kommer att få, något inflytande.

Många har vant sig vid att leva gott på en till synes aldrig sinande partikassa och dess parasiterande i sin tur på skattebetalarnas kassa. Och så plötsligt sinar kassan därför att medlemsantalet i alla organisationer sjunker, partistödet sjunker på grund av mindre röstetal och mutor och bidrag sinar på grund av partiets avtagande makt.

I det läget har partifunktionärerna fått att välja mellan ideologisk hållfasthet eller fortsatt vällevnad. Och man har valt fortsatt vällevnad. Det som borde ha blivit ett ideologiskt förnyat och personellt renat och sanerat progressivt oppositionsparti, blev istället ett brunnost väluppfostrat husdjur, som stryker kring stolsbenen som en katt, i hopp om att det ska trilla ned något från regeringens bord. Ännu ett sorgligt kapitel ryggradslöshet och samtidshistoria.

sverigecasinosajter sa...

Rheinfeldt är anmäld till konstitutionsutskottet KU av Erik