söndag 25 december 2011

Ropen skalla - en klocka åt alla!

 
I Svenskan kan vi idag läsa om att försvaret som tidigare, åt sina piloter, köpt klockor för 1.450 kr/st numera flyttat upp pretentionerna och köpt klockor för 10.000 kr/st. Modellen heter upplysningsvis UTC Skydiver. I Danmark har man som en jämförelse köpt klockor för under 1.000 kr/st.

Det innebär en fördyring av det svenska försvarets klockor med 690 procent - inte illa.

Varför?

Jo, piloterna vill ha klockor som är vattentäta ned till 100 m djup. Det framgår inte av artikeln hur ofta piloterna flyger på det djupet men en representant för försvaret som varit inblandad i upphandlingen säger så här:

”Det är klart att skulle man hamna hundra meter under vattnet överlever man inte ändå, men det handlar om robusthet. Får man en klocka som klarar ett dyk på hundra meter får man något på köpet, då klarar den stötar bättre, till exempel.....klockan måste stå pall i en situation där en pilot hamnat på fientligt territorium, skild från sitt förband, och ska räddas.”




Det är tryggt att se att regeringen har landets ledning i fast hand och att man lyckats dämpa ned försvarets önskemål till klockor för enbart 10.000 kr/st, särskilt som den svenska tigerekonomin inte har råd att skicka en ambulans när folk håller på att dö.

Ett sådant kostnadsmedvetande fortplantar sig naturligtvis som en präriebrand i den offentliga förvaltningen.

Ropen skalla - tiotusenkronorsklockor åt alla!

Nog andas det åter igen att någon fått betalt under bordet för att göra en idiotaffär för skattebetalarnas pengar. Och nog lär det vara riskfritt i vanlig ordning.

Det är dags att höja skatten igen - för att finansiera vården, skolan och omsorgen.

Övertorneå den 25 december 2011
Mikael Styrman
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det andas att flygvapnet tycker det är nice att få stekiga klockor genom jobbet ;)

Man kan undra vem som sliter mest på sin klocka; soldaten som kryper runt bland stenar och grus eller piloten i sin cockpit?

Mikael Styrman sa...

Jag tror att det är så här:

När underhuggarna ser att pamparna roffar åt sig vill de vara med och dela.
Pamparna som själva sitter med fingrarna i syltburken/skruvstädet har undergrävt sin egen auktoritet och kan därför inte hålla efter underhuggarna utan att riskera att själva få mattan bortdragen under fötterna. Följden blir en fritt fall-situation där alla roffar åt sig efter bästa förmåga. Det blir som Sovjetunionens sönderfall. Allt är till salu. Vem som helst kan köpa vad som helst av vem som helst.

Och med ett dekadent åklagarväsende, för att nu bara begränsa sig till det, vågar man inte ens börja utreda. En del av åklagarna är ju fullt upptagna med att själva ta mutor och att stjäla beslagtaget gods, som vi har kunnat se i media under senare år.

Niclas i Västerås sa...

Hej Mikael, och God Jul! Håller med dig om att det är dax att höja skatten. Till den svenska omsorgen lär pengarna aldrig räcka men däremot känns det som att regimen i Etiopien skulle behöva några fler miljarder till att ytterligare stärka sin maktposition inom rättsväsendet. För nog verkar dom vela en hel del när det gäller svenska terrorister med kamera. / Niclas

Mikael Styrman sa...

Hej Niclas i Västerås och God Jul åt Dig också!

Det var inte så svårt för den svenska journalistkåren att komma fram till att det etiopiska rättsväsendet är politiskt styrt.
Då är det fortfarande desto svårare att komma fram till att det i minst lika hög grad gäller för det svenska rättsväsendet.

Den här gången blev det svårare och mer ångestfyllt för journalistkåren att slicka medhårs.
Mycket tyder på att Etiopiens regering, Lundinarna, Carl Bildt och därmed Sveriges regering har gemensamma intressen. Då kräver politisk korrekthet av journalistkåren att de ska vända sina fängslade kollegor ryggen. I förlängningen innebär det även att de ska vända det fria ordet ryggen. Det senare något som många gjort under lång tid utan större synbara moraliska betänkligheter.

I nöden prövas vännen heter det och nu prövas lojaliteterna