måndag 14 november 2011

Tvångsförvalta Ringhals

.

Öppet brev till

Finansminister Anders Borg
Justitieminister Beatrice Ask
It- och energiminister Anna-Karin Hatt


I TV pågår en debatt om vad man ska göra för att få Vattenfall att sköta Ringhals kärnkraftverk ordentligt. Tydligen har Ringhals stått under ”särskild tillsyn” från Strålsäkerhetsmyndigheten. Vad sägs om det? Ett statligt företag som står under, inte bara tillsyn utan även, särskild tillsyn, från en statlig myndighet. Och ändå fungerar det inte. Det säger mycket om tillståndet i Sverige.

Men varför inte tvångsförvalta Ringhals? Staten gillar ju att tvångsförvalta elbolag. Åtminstone har Ekfors Kraft sin tredje tvångsförvaltare. Och det utan att ha haft några av Vattenfalls problem.

Hur skulle det bli?

Stjäl bolagets skog som bolaget ska göra stolpar av. Ändra policy och gör skogen till naturreservat utan att ersätta bolaget. Åtala elverkschefen för skattebrott för att ha sålt en rotpost från en rörelse FÖRE skatt till en annan rörelse FÖRE skatt. Konfiskera vinsten på den försäljningen, underkänn momsavdraget och ta dessutom ut skattetillägg. Lås för säkerhets skull in elverkschefen i politiskt fängelse då och då.

Tillsätt en kriminell advokat, till exempel Johan Gullesjö som tvångsförvaltare. Låt honom ta hand om alla intäkter och låt Ringhals försöka driva sin verksamhet på ett säkert sätt utan intäkter. Se till att tvångsförvaltaren slösar bort några miljoner på Reilers Ingenjörsbyrå, på att göra något som inte alls ingår i förvaltningsuppdraget, och som dessutom misslyckas och bara skapar kaos, bara för att ge det hela ett legitimt sken. Låt sedan Gullesjö och generaldirektören och chefsjuristen på Energimarknadsinspektionen, Yvonne Fredriksson och Göran Morén dela på pengarna - under bordet naturligtvis. Och tryck Ringhals i konkurs även om det ändå inte skulle råka vara konkursmässigt.

Om Göteborg efter det fortfarande är beboeligt - skicka då in några torpeder från Elsäkerhetsverket och hindra personalen att utföra sitt arbete. Om personalen ändå gör sitt jobb - låt då Elsäkerhetsverkets psykopater köra iväg personalen och slå ifrån strömmen lite hipp som happ, helt utan kontroll över vad de gör.

Så där beter sig faktiskt staten i Tornedalen. Och det är inte en nazistregim som gör det. Inte heller en fascistregim. Och faktiskt inte ens en kommunistregim. Åtminstone hoppas jag att det inte är det. Det är i alla fall Reinfeldts alliansregering som far fram på det här sättet.

Nu får Ni väl ändå lov att skärpa Er?

Ställ bort vinpavan Beatrice Ask och gör något åt våra förvaltningsdomstolar som, vare sig det var syftet eller ej, uppträder som en del av en maffiaorganisation. Och se till att brottslingarna Johan Gullesjö, Yvonne Fredriksson och Göran Morén häktas och att de pengar som de eventuellt ännu inte hunnit gömma eller slösa bort kan räddas.

Kliv av från limousintåget, Anders Borg. Stanna hemma från ett toppmöte som ändå bara trycker mer pengar som inte är mer värda än dasspapper. Gör Ditt jobb för en gångs skull. Se till att inte skattemyndigheten arbetar som en del av samma maffiaorganisation.

Och Anna-Karin Hatt - öppna Dina ögon och börja göra Ditt jobb. För de pengar - tiotusentalsmiljoner kronor - som klåparna i Vattenfalls ledning har svamlat bort i Europa - där ett svenskt, statligt elbolag inte alls ska verka, skulle landet kunnat hålla sig fritt från problem inom både sjukvård och åldringsvård. Se till att Ekfors Kraft skyddas från maffians ovan beskrivna plundringar och kan arbeta under former som överensstämmer med vad vi förväntar oss i en demokrati och rättsstat av västerländsk modell. Se till att Centern gör rätt för sig för stölden av skogen i Falun som man genomförde tillsammans med nationalsozialdemokratin efter idé från de två kriminella psykopaterna Per-Ola Eriksson (c) och Sven-Erik Bucht (s). Om Du dröjer kanske det inte kommer att finnas något Centerparti kvar. För Sverige vore det knappast någon förlust ifall Ni ska bete Er som Ni gör nu - utan vare sig hederlighet, ryggrad eller inre moralisk kompass.

Vad väntar Ni på för att börja sköta Ert uppdrag på ett hedervärt sätt - att folk ska börja kasta sten på Era bilar?

Övertorneå den 14 november 2011
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: